Om det ugjennomsiktige

I Janne-Camilla Lysters Mørke 1-4 finnes mørket på en fascinerende måte i det ugjennomsiktige i kropper og lyd.

Finner aldri helt sin form

Med en tematikk som tar utgangspunkt i en politisk destabilisert verden, kunne Brechts klassiker Den kaukasiske krittringen truffet vår tid med både smerte og kraft. Det skjer dessverre ikke her.

Går opp i røyk

Regissør Aslak Moes forestilling Røyk over Isdalen forsøker å stille viktige spørsmål om medienes makt over sannhet og virkelighet, men presenterer isteden en lettvint og karikert historie.

#Metoo har endret måten skuespillere jobber på

#Metoo-kampanjen var en viktig likestillingspolitisk revolusjon, men hvordan har denne revolusjonen påvirket organisasjonskulturen rundt omkring i ulike bedrifter? Hvordan har den påvirket teatret, og skuespillerne som arbeider der?

De som forsvinner og de som blir

Arne Lygre er en av våre viktigste og mest spennende dramatikere, og oppsetningen av «Jeg forsvinner» på Hålogaland Teater i Tromsø viser oss hvorfor.

Teatrets flerspråklighet

Når jeg hører summingen av russisk, engelsk, finsk, norsk og samisk lytter jeg til tekstene på en annen måte. Jeg forstår nødvendigvis ikke alt, men jeg forstår likevel.

Glasshusbarn

De Wangen produksjoner har skapt et skummelt og besnærende parallellsamfunn.

Danse- og teatersentrums standpunkter om statsbudsjettet

Det er mange meninger om hva Danse- og teatersentrum (DTS) mener om forslagene til statsbudsjettet for 2021. Her er en gjennomgang av våre standpunkter som danner grunnlaget for vårt budskap til Stortinget.

Bergesenprisen 2020 til Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios

Bergesenprisen 2020 går til Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios. De deler to millioner kroner, som også deles videre. Det skriver Bergesenstiftelsen i en pressemelding.

Give me your tired, your poor

Linje 5 er et solid og lekent stykke sosialrealistisk heimstaddiktning. Med én missing link.

Elefanten i Fjaler

I si vranglesing vil ikkje festivalleiinga diskutere møtet mellom frivillige amatørar og profesjonelle i scenekunsten. I staden sporar dei av ein viktig debatt.

Tsjekhov gjennom kameralinsen

Filmmediet skaper tidvis en særegen fortrolighet som er som skapt for monologene i Anton Tsjekhovs Onkel Vanja, men konseptet som helhet lider under en lite målrettet bruk av filmatiske virkemidler.

Ungdomsteater for de som var unge før

Kai Kenneth Hanson forteller tilstedeværende om sin egen vei ut av mørket, men stoler for lite på sin egen historie.

Om stråmenn – for alle og ingen

Scenograf Dordi Strøm har vore på Teaterfestivalen i Fjaler og er no ute med ein tekst herifrå i sin nye serie Scenografi som tekst 2020. Serien er støtta av Fritt Ord, men med det frie ordet følger og eit ansvar.

Tørrlagt havfrue

Havet er forvist fra scenen i Trøndelag Teaters Fruen fra havet.

SISTE SAKER