Kroppen, livet og døden

ULFs forestilling Psalm for a slut er kanskje en seksualisert salme som tittelen antyder, men den viser også frem stor bredde i den menneskelige erfaringen.

Jeg vil snakke om makt

Den samiske scenekunstneren Siri Broch Johansen, benyttet anledningen til å snakke om makt på Kulturrådets seminar 8. april.

Svar til Morten Traavik

Rådsleder i Norsk Kulturråd, Lars Petter Hagen, svarer her på innlegget fra Morten Traavik som også inneholdt en invitasjon til medvirkning i prosjektet Sløserikommisjonen.

Veien videre

Kulturrådets seminar om hets og trakassering pekte på mange av de problemstillingene vi står overfor, og kanskje gir disse problemstillingene oss muligheter til å peke ut retninger videre.

Slik Deise ser det

Deise Nunes kan bygge en motor fra bunnen, men det var karnevalet, og dets bruk av frukt og glitter, som ble bestemmende for livsløpet hennes. Nå er det dekoloniseringen av scenekunsten, herunder det svarte, opposisjonelle blikket, som står på dagsorden.

Tre nøtter og en (fortsatt) stående invitasjon til Norsk Kulturråd

Morten Traavik har skrevet en åpen invitasjon til Norsk Kulturråd om deltakelse i Traavik.infos prosjekt Sløserikommisjonen der han også retter kritikk mot Kulturrådets webinar om hets og trakassering i kunstfeltet 8. april.

Et forsvar for kunsten

Kunsten dreier seg ofte om å ytre samfunnskritikk. Kritikken av kunsten igjen er en del av et naturlig og ønsket kretsløp. Kunsten tilhører alle som har en mening om den og er en grunnleggende del av et velfungerende demokrati. Det skriver BIT Teatergarasjen i dette forsvaret for kunsten.

– Vi ønsker oss en bredere vifte

Riksteatret går nye veier i å finne gode teaterprosjekter. Og de håper på å kunne dele dem. Julie Rongved Amundsen har snakket med teatersjef på Riksteatret, Arne Nøst, om Rikspitch, Riksteatrets nye innspillssatsning.

Redaktør, du kan ta rapporten alvorlig!

Tore Slaatta, hovedforfatter av rapporten Kunstnere vurderer ytringsfrihet – 2020, avviser Are Søbergs gjengivelser av tall og prosenter og gjør rede for utvalgsstrategiene i den kvantitative undersøkelsen på scenekunstfeltet.

Søkere på stillingen som direktør i Danse- og teatersentrum

Til sommeren gir Tove Bratten seg som direktør for Danse- og teatersentrum, og 25. mars gikk søknadsfristen for hennes etterfølger ut. Her er søkerlisten:

Livskraftig virkelighetsflukt

Den vellykkede dramatiseringen av Madame Bovary er ubarmhjertig med karakterene, men det hele er allikevel gjennomført i Flauberts ånd.

Til Are Søberg

Mette Edvardsen er en av scenekunstnerne som gjentatte ganger har fått verkene sine tatt ut av sammenheng og latterliggjort på siden til Sløseriombudsmannen. Nå har hun skrevet et åpent brev til Are Søberg.

Til stjernestøv skal du bli

En fascinerende og viktig tematikk gjør sammen med godt skuespill Supernova til en treffsikker forestilling for barn.

Dekolonisert korona-kunst

Å arrangere teaterfestival uten fysiske spillearenaer og publikum var visst mulig likevel.

Scenesamtaler om barne- og ungdomskulturmeldingen

Scenesamtaler er tilbake med ny sesong og åpner den med en diskusjon om den nye barne- og ungdomskulturmeldingen. Episoden er laget i samarbeid med Norsk Teater- og Orkesterforening (NTO).

SISTE SAKER