Festspillene i Bergen, logo

Ny styreleder for Festspillene i Bergen

Kulturdepartementet har oppnevnt musiker og billedkunstner Magne Furuholmen som ny styreleder for Festspillene i Bergen for perioden 2016-2019.

Kulturdepartementet har oppnevnt musiker og billedkunstner Magne Furuholmen som ny styreleder for Festspillene i Bergen for perioden 2016-2019, i følge en pressemelding.

Magne Furuholmen etterfølger Åse Kleveland, som har vært styreleder siden 2012.

Furuholmen er musiker og billedkunstner. Han er også styremedlem i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse QSPA og i Snøhetta Brand Design. Han har sittet i styret for Norske Grafikere. Lokalpolitiker Hilde Onarheim (H) blir personlig vara for Magne Furuholmen.

Herman Friele er oppnevnt som statens medlem i representantskapet for Festspillene i Bergen i perioden 2016-2019. Friele etterfølger Gisle Johnsen. Friele er forretningsmann, tidligere medlem av Bergen Bystyre i perioden 2003-2007, og ordfører i samme periode. Som personlig vara for Herman Friele er Elisabeth Anfinsen Seim – direktør for BI Bergen, oppnevnt.

Pressemeldingen fra departementet opplyser også om at Magne Furuholmen står på årets festspillprogram som kunstner, med ensemblet Apparatjik, og at dette prosjektet har vært planlagt i lengre tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER