Heddaprisen Foto: Foto: Bjørn Moe

Ny Heddakomité

Hanne Tømta skal lede komiteen, som skal oppnevne jury og vurdere tildelingskriterier.

– Vi er svært fornøyde med sammensetningen av komiteen. Her er både institusjoner av ulik størrelse og det uavhengige produksjonsmiljøet representert. Flere av medlemmene har overlappende kompetanser, og komiteen sitter samlet sett på et bredt erfaringsgrunnlag, sier Morten Gjelten, direktør i NTO og sekretariatsleder for Heddakomiteen i en pressemelding.

Nationaltheatrets sjef Hanne Tømta blir leder for den nyoppnevnte komiteen. Sammen med blant andre teatersjef Ellen Horn ved Riksteatret og sjefredaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende skal hun oppnevne jury, vurdere tildelingskriterier og kåre vinner av Æresprisen.

Den nye komiteen består av til sammen 7 personer:

Hanne Tømta (leder), teatersjef Nationaltheatret
Ellen Horn, teatersjef Riksteatret
Kristian Seltun, teatersjef Trøndelag teater
Jon Refsdal Moe, teatersjef Black Box Teater
Trine Eilertsen, sjefredaktør Bergens Tidende
Hauk Heyerdahl, forbundsleder Norsk Skuespillerforbund
Elisabeth Egseth Hansen, frilans konsulent, tidligere scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd og kunstnerisk og daglig leder ved Teaterhuset Avant Garden i Trondheim

Den nye Heddakomiteen får ansvaret for oppnevnelsen av jury og utarbeidelse av dens retningslinjer. Den vil også vurdere og justere priskategorier og kriterier fortløpende. Dette ansvaret har tidligere vært delegert fra NTO til arbeidsutvalget i Norsk teaterlederforum (NTLF). I tillegg skal komiteen gjennomgå prisens formål og innretning.

Målsettingen med endringene er å sikre supplerende kompetanse utover den NTO og NTLF besitter, samt å gi prisen en bredere bransjeforankring og representativitet. 3 av komiteens medlemmer (Eilertsen, Heyerdahl og Egseth Hansen) er eksternt valgte representanter, det vil si uten tilknytning til NTO eller NTLF.

Heddaprisen deles ut til fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisens eies av NTO og organisasjonens medlemmer; de offentlig støttede teaterinstitusjonene.
 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER