Den samiske scenekunstneren Siri Broch Johansen, benyttet anledningen til å snakke om makt på Kulturrådets seminar 8. april.
Rådsleder i Norsk Kulturråd, Lars Petter Hagen, svarer her på innlegget fra Morten Traavik som også inneholdt en invitasjon til medvirkning i prosjektet Sløserikommisjonen.
Kulturrådets seminar om hets og trakassering pekte på mange av de problemstillingene vi står overfor, og kanskje gir disse problemstillingene oss muligheter til å peke ut retninger videre.
Tore Slaatta, hovedforfatter av rapporten Kunstnere vurderer ytringsfrihet – 2020, avviser Are Søbergs gjengivelser av tall og prosenter og gjør rede for utvalgsstrategiene i den kvantitative undersøkelsen på scenekunstfeltet.
Mette Edvardsen er en av scenekunstnerne som gjentatte ganger har fått verkene sine tatt ut av sammenheng og latterliggjort på siden til Sløseriombudsmannen. Nå har hun skrevet et åpent brev til Are Søberg.
Scenesamtaler er tilbake med ny sesong og åpner den med en diskusjon om den nye barne- og ungdomskulturmeldingen. Episoden er laget i samarbeid med Norsk Teater- og Orkesterforening (NTO).
Hvert år forsvinner penger som skulle gått til kulturopplevelser for barn til administrasjon og unødig byråkrati. Samtidig strupes aktører som klarer å drive kulturformidling på en kostnadseffektiv måte.
I dag ble Norges første stortingsmelding om kultur for barn og ungdom lagt frem på Kulturtankens årskonferanse. Abid Raja har snakket med Scenekunst.no om betydningen av den.
Barnas musikkteater har vært Norges største tilbydere av scenekunst til barnehagene. Nå har pandemien og usikre strukturer gjort at de må legge ned.
Den frie kunsten settes i fare når kunstnere mottar trusler, men også på et solidarisk plan må vi handle når trusler blir en del av kunstnerhverdagen.
Norsk Komponistforening ber Kringkastingsrådet vurdere i hvilken grad NRK oppfyller sitt kulturelle oppdrag som allmennkringkaster
Hva vil Kulturdepartementet med de strukturelle endringene av forvaltningen av norsk scenekunst? Det er virkelig ikke godt å si.
De siste to årene har mangfold, inkludering og representativitet vært gjennomgangstema i scenekunstdebatten. Men fortsatt finnes det enkelte grupper som nesten konsekvent overses. For eksempel: Hvorfor snakker ikke det norske scenekunstfeltet om Teater Manu?
Hver våkne time mener vi at kulturpolitikkens demokratiske hensyn må holdes opp mot hensynet til effektiv ressursutnyttelse, det skriver de to medlemmene av utvalget for statens kunstnerstipend, Sigrid Røyseng og Ánde Somby, og følger opp kritikken av omorganiseringen av Kulturrådet.