Kroppen, livet og døden

ULFs forestilling Psalm for a slut er kanskje en seksualisert salme som tittelen antyder, men den viser også frem stor bredde i den menneskelige erfaringen.

Inn i andre verdener

I SOLIDS tester Carte Blanche nye formater på vellykket vis i samarbeid med KODE Kunstmuseer.

Hva med de strukturelle begrensningene?

Dansekunstner og koreograf, Inés Belli, diskuterer i dette innlegget om vi trenger nye løsninger for å sikre god spredning og stort mangfold i dansekunsten.

Den geografiske skjevfordelingen

Styreleder i Forum for nordnorske dansekunstnere, Mathilde Caeyers, skriver her om den geografiske skjevfordelingen og manglende støtte til scenekunstnere i Nord-Norge. Kan det være noe i Kulturrådets system som ikke fungerer?

Jorunn Kirkenær til minne

Ballettdanseren, -pedagogen og ildsjelen Jorunn Kirkenær døde 22. januar, 94 år gammel. Fire representanter fra Nasjonalballetten minnes Kirkenær og hennes arbeid for norsk ballett.

Øyvind Jørgensen Produksjoner legges ned

Dansekunstner Øyvind Jørgensen legger ned kompaniet sitt etter 26 år og retter sterk kritikk mot Kulturrådet og Kulturdepartementet.

Å danse seg til balanse

Dansen som uttrykk for traumebehandling og utforskning av det menneskelige i møte med det teknologiske, manet seg frem som en rød tråd på årets utgave av Dansefestival Barents.

-Vi skal være attraktive for aktører og publikum

I april 2021 tar Kai Gustavsen over som kulturhussjef på Bærum Kulturhus etter Morten Walderhaug. Scenekunst.no har snakket med den nye sjefen om jobben og huset.

Kortreist festival

Årets Oktoberdans løfter frem kontinuiteten i det bergenske dansefeltet i tillegg til nye, mer ukjente stemmer.

Det man kan forvente av kroppen

I danseforestillingen The Field presenterer Rosalind Goldberg kroppslig forskning i et sensorisk og konsentrert format.

Abstraksjon og det unge publikummet

Det er beundringsverdig å ville lage abstrakt scenekunst for barn, men målene og motivasjonene i Hocus Pocus blir litt utydelige.

Om det ugjennomsiktige

I Janne-Camilla Lysters Mørke 1-4 finnes mørket på en fascinerende måte i det ugjennomsiktige i kropper og lyd.

Bergesenprisen 2020 til Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios

Bergesenprisen 2020 går til Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios. De deler to millioner kroner, som også deles videre. Det skriver Bergesenstiftelsen i en pressemelding.

Hvem sin indre kamp?

Human er en visuell, vakker og kraftfull forestilling. Men den eksplisitte tematikken får meg til å reflektere over representasjon og intensjon i kunsten.

Tildeling av Oslo Kommunes krisestipender

Danse- og teatersentrum har på oppdrag fra Oslo kommune delt ut 40 krisestipender.

SISTE SAKER