Et suggererende univers

I forestillingen Øy oppstår en egen verden i møtet mellom elektronikaduoen Smerz’ musikk og Ole Martin Melands koreografi.

Å finne en stemme

Utøverne i Figure-ring/New Voices har en sterk tilstedeværelse på scenen, men prosjektet som helhet forblir litt utydelig.

Laboratorium for ferskvare

Frontlosjefestivalen er en liten, intim og livfull festival som synliggjør betydningen av alternative visningsarenaer for det frie scenekunstfeltet.

Obskurt og vidunderlig

Th’line er tilbake og åpner dørene inn til et nytt univers med forestillingen Anonymousse. Den utgjør en foruroligende og samtidig uimotståelig komisk linse å se verden gjennom.

Referanserike drømmer

Familieforestillingen Drøm er en enkel innføring i drømmetenkning og en like enkel innføring i samtidsdans.

Den store stillheten

The Quiet er en overveldende, intens opplevelse som setter seg dypt under huden og blir der en stund.

Verden brenner

Hva skal vi gjøre når verden er brent ned? Vi kan danse.

Befrielse av potensiell energi

DuEls gir oss innblikk i hva som kunne ha skjedd før og etter menneskene i Vigelands skulpturer ble frosset i tid

Rett før det koker

Den tverrestetiske forestillingen Bløtkokt utfordrer logikk og dramaturgi med en struktur som er akkurat passe flytende og fast.

Dynamisk energi

Carte Blanche har vært i favelaen i Rio de Janeiro, og er kommet hjem med energisk, dynamisk dans som etter hvert likevel blir litt ensporet.

Menneskekroppens potensial

Every Body Electric gjør begrensninger om til muligheter når tre utradisjonelle utøvere utforsker kroppens potensial gjennom energisk og intim dans.

Identitet og tilhørighet

Hvorfor bor vi der vi bor, og hva gjør det med oss som mennesker? Simone Grøtte utforsker hva det gjør med menneskene å bo i en landsdel med seks måneder med to meter snø, hissig mygg og lukten av bålkaffe.

Karismatisk historieforteller

The Upside Down Man er en selvbiografisk feelgoodforestilling som blander personlig tekst og imponerende dans.

Uttrykksfullt om å bryte barrierer

Forestillingen 9 viser virtuos og uttrykksfull dans som gir et innblikk i hvordan verden kan oppleves når en av sansene ikke fungerer.

Unge dansekritikere

På Dansens Hus har fem unge mennesker i alderen 10 til 18 år i helgen fått prøve seg som dansekritikere. Vi publiserer tekstene de har skrevet her.

SISTE SAKER