Det enkle er ofte det beste

Bærum Kulturhus presenterer en dobbelforestilling der to koreografer viser hvert sitt separate uttrykk. Som en helhetlig kveld ville de vunnet på å gi mer plass til det minimale.

Fin og rar, tung og lett

Panflutes and Paperwork av Ingrid Berger Myhre og Lasse Passage er ei framsyning som leikar og briljerer. Gjennom presisjonskunst balanserer dei mellom feelgood og poetiske bilete.

Ballettmusikk med og uten ballett

I løpet av de siste ukene har både Oslo-Filharmonien og Nasjonalballetten hatt Vårofferet på repertoaret. Hva skjer når musikken løsrives fra balletten?

Mia Habib anmelder Resett

Dansekunstner og koreograf Mia Habib anmelder nettavisen Resett til politiet for spredning av hatefulle ytringer.

Veien videre – KHIO dans og #metoo

Varsler om seksuell trakassering og #metoo slo hardt ned på KHIO, avdeling dans. Dekan Suzanne Bjørneboe forklarer i dette debattinnlegget om erfaringene de har gjort seg og hva som er veien videre.

En reise langt utenfor kroppen

I forestillingen Know Hows skaper musikk, lyd, lys, tekst, scenografi, kostymer og koreografi en suggererende helhet som følger sin egen logikk.

Kjærlighetens runddans

Karen Eide Bøens nye forestilling gir en rørende mulighet til å grave i den overfylte mappen i sinnet merket Love & Emotions.

Barna og stemmene

Karstein Solli har etablert seg som mannen som lager scenekunst for de under tre år. Hvilke kriterier skal vi bedømme den etter?

Dyrisk eleganse

Duetten Tide er en musikalsk og treffende forestilling som går til kjernen av bevegelse, lyd og samspill.

Om å booke israelske toppnavn

Den israelske koreografen Ohad Naharin gjester Norge med sin nyeste forestilling, Venezuela. Bærum Kulturhus redegjør for hvordan det er å gjentatte ganger hente israelske toppkunstnere til norsk jord – tross kontrovers rundt koreografens hjemland Israel.

En tur i skogen

Flakkande Røynd er en danseforestilling, et moteshow og en konsert i en og samme kunstopplevelse. De ulike aktørene bidrar hver for seg på en tydelig måte som styrkes ytterligere i møtepunktene.

Det narsissistiske blikket

Gjennom ei post-pornografisk utforsking av tilskodarrolla lukkast Shredder med å skape effektar av underliggjering, men den hadde fortent ei betre dramaturgisk struktur.

En verdensscene

Når det sørafrikanske ensemblet Via Katlehong nå kommer til Oslo, er det ikke bare med en forfriskende estetikk, men også med et budskap vi trenger å høre.

Årets tildelinger til fri scenekunst

I årets siste tildeling fra Norsk kulturfond ble det bevilget støtte til 33 teaterprosjekter og 25 danseprosjekter. Dette skriver Norsk Kulturråd i en pressemelding.

Siste akt

Nodes: Avant Fini var Helle Siljeholms avskjedskavalkade med Teaterhuset Avant Garden slik vi kjenner det, et internt tilbakeblikk for husets gjengangere og et blikk bak kulissene.

SISTE SAKER