Jan Neal Holden, vinner av Frilansprisen 2019. Foto: Sindre Scavenius/Goodiebag/Scream Media

Frilansprisen til Jan Neal Holden

Jan Neal Holden er årets vinner av Frilansprisen. Det melder Norske Skuespillersenter i en pressemelding.

– Jeg har vært nervøs i flere dager, og trodde ikke jeg skulle vinne. Dette betyr veldig mye, sa Holden da han hadde mottatt prisen på Cafeteatret.

Holden har i en årrekke jobbet svært allsidig som scenekunster. Både som skuespiller og dukkespiller, men også bak scenen, som regissør, teknisk produsent, lysdesigner og scenograf.

-Jeg er stolt, jeg må si det. Prisen er viktig for min egen del og viktig for Vestlandet. Jeg håper dette vil bidra til at Bergen synes for det arbeidet vi legger ned i scenekunstfeltet.

Jurymedlemmene fra #stilleforopptak og Linn Meyer Kongshavn, kunstnerisk leder ved Norsk Skuespillersenter, sa følgende da de overrakte prisen og pengepremien på 20 000 kroner:  “Prisvinneren har en enorm og bredspektret kompetanse som det velvillig bys på, og er dermed med på å løfte og utvikle andre scenekunstnere. Dette er en uselvisk, dedikert og hardtarbeidende person, et ja-menneske, som jobber for fellesskapet.”

I begrunnelsen for tildelingen vektla juryen vinnerens omfattende og langvarige innsats, hans positivitet og skaperkraft, og ikke minst hans evne til å fungere samlende og støttende for det frie scenekunstfeltet i Bergen: “Det er umulig å snakke om frilansmiljøet i Bergen uten å snakke om årets prisvinner. Overveldende mange Bergens-frilansere mener at det ikke ville vært et frilansmiljø å snakke om hadde det ikke vært for ham. Jan er et nav for frilansmiljøet i Bergen.”

Juryen skriver at fellestrekket for årets nominerte er at de har bidratt kunstnerisk, administrativt og med sine personlige egenskaper, til å styrke frilansskuespillere, deres produksjon av scenekunst og deres arbeidsbetingelser. Også disse ble feiret av kolleger og venner i det festpyntede Cafeteatret:

Hedda Munthe og Inger Gundersen har med kompaniet Teater Spillebrikkene i over 20 år utviklet en teaterform med vekt på humor og musikk i samspill med viktige tema. De har spilt for titusenvis av barn og unge i Den Kulturelle Skolesekken, og skapt en arbeidsplass for frilansskuespillere med gode rammer for vekst og trivsel.

Andrea Wasrud og Barbro Bugge har siden 2015 opprettet og videreutviklet konseptet Værsågod, hvor skuespillere kan vise frem arbeidet sitt og få tilbakemeldinger fra faglige veiledere og publikum. På den måten bidrar de til å synliggjøre, utvikle og samle skuespillere, hvilket gir mange frilansere drivkraft til å kjempe videre i en krevende bransje.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER