Fra "Sart ansikt, hodeløs kropp" av Ida Frømyr Borgen. Foto: Sara Angelica Spilling

Fem verk utvalgt til Koreografilaboratoriet 2018

Fem dansekunstnere og prosjekter er utvalgt til Koreografilaboratoriet 2018 på Dansens Hus.

Med Koreografilaboratoriet vil Dansens Hus legge til rette for uformelle visninger av arbeidet til profesjonelle dansekunstnere. En uavhengig jury velger ut fire til seks prosjekter etter søknad. Disse tilbys et honorar på kr. 30 000, enkel lysdesign, enkel teknikk og scenografi og en teknisk prøve på 3-4 timer.

Søkere må være profesjonelle dansekunstnere og under 35 år og bo og virke i Norge. Årets laboratorium var utlyst med søknadsfrist 20. oktober. Til denne fristen mottok Koreografilaboratoriet 42 søknader, mot 71 søknader i fjor.

Årets utvalgte kunstnere og prosjekter er

Inés Belli – Postmodern cool
Karen Lynne Bjerknesli/Aslak Aune Nygård – Jeg er en hermafroditt
Ida Frømyr Borgen – Sart ansikt/hodeløs kropp
Mina Weider – XX
Deep Down Dopeizm – Uten tittel

 

Juryens begrunnelser er som følger:

Inés Belli
Postmodern cool er et helhetlig og konsekvent prosjekt som gjennom en delikat bruk av tid og timing, overrasker og begeistrer. Arbeidet er både en hyllest, en dekonstruksjon og rekonstruksjon av trad-jazz og inspirert av postmodernismens brudd med form, konvensjon og forventning.

Karen Lynne Bjerknesli og Aslak Aune Nygård
Duetten Jeg er en hermafroditt er et særegent og poetisk arbeid med en kresen, nyansert tilnærming til tid og bevegelse, og et overraskende forhold mellom positur og fremdrift. Kunstnerne forholder seg til et utvidet menneskelig register som utfordrer hva kropp, kjønn og seksualitet er.

Ida Frømyr Borgen
Soloen Sart ansikt/ hodeløs kropp er et stilistisk gjennomført arbeid, der kroppen, bevegelsene og det visuelle materialet går inn i en større koreografisk helhet. Soloen arbeider med et lekent forhold til persepsjon gjennom å sette gjenkjennelige elementer opp mot det tilsynelatende forvrengte.

Mina Weider
Kunstneren viser en sterk evne til å materialisere og veksle mellom flere pågående kroppslige prosjekt, musikk, lyd, objekt, kostyme og scenografi og samtidig skape en tydelige komposisjon over tid. I XX vil kunstneren videreføre en fragmentarisk undersøkelse av dans, objekt og kostymer og materialisere dette i en episodisk form.

dEEp doWN dopEiZM 
dEEp doWN dopEiZM er en erfaren og etablert gruppe som viser et stort potensiale for utvikling av sitt eget sceniske uttrykk. De ønsker å ta risiko gjennom å utfordre og samtidig videreutvikle den urbane tradisjonen de selv står i. I dette arbeidet ønsker gruppen å utvikle nye koreografiske metoder, arbeide i et mindre format og eksperimentere med det sceniske uttrykket og relasjonen til publikum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER