Dansekompaniet Th’Line er årets Dansens Dager-ambassadører

Danseinformasjonen skriver i en pressemelding at Kristina Søetorp og Ida Wigdel i Th’Line vil være ambassadører for Dansens Dager 2017, som går av stabelen 28. – 30. april. Th’Line er kjent for forestillingene Near. Far. Wherever You Are, Trynet Ditt og Shake a Tower, samt en rekke dansefilmer.

Ida Wigdel og Kristina Søetorp 2017, foto: Danseinformasjonen
Ida Wigdel og Kristina Søetorp 2017, foto: Danseinformasjonen

Th’Line ble etablert i 2006 mens Søetorp og Wigdel fremdeles var studenter på Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, og i henhold til pressemeldingen ønsker de som ambassadører for Dansens Dager å heve fanen for skaperglede.

Kompaniet ønsker å bruke dansen til å utfordre og skape debatt, men også til å bygge samhold og felleskap. De ønsker å ha et utforskende og undersøkende blikk på hva dans kan være og hvor dans kan vises.

Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982 og feires i mer enn 60 land. Ønsket for denne dagen er at dansere verden over, profesjonelle så vel som amatører, skal løfte alle danseformer og feire dansen på tvers av ulike politiske, kulturelle og religiøse tilhørigheter.

Søetorp og Wigdel har koreografert årets Dansens Dager-dans, som de håper kan fremme skaperglede og gi barn og unge inspirasjon til å skape dans gjennom lek og spontanitet i fellesskap. Dansen vil bli lansert i slutten av februar på dansensdager.no og vil etter planen bli danset av flere tusen barn og unge over hele landet i løpet av våren.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER