Bodil Kjelstrup. Foto: Poul Toft Iversen

Bodil Kjelstrup blir ny direktør på Hålogaland Teater

Bodil Kjelstrup blir ny direktør på Hålogaland Teater. Det melder teatret i en pressemelding.

– I Bodil har vi funnet en dyktig og klok leder som kan bringe teatret inn i fremtiden, sier styreleder Linda Beate Randal.

Det var seks søkere til direktørstillinga på Hålogaland Teater og det er nå klart at valget falt på Bodil Kjelstrup. Hun tiltrer 14. februar 2022 og erstatter nåværende direktør, Beate Stang Aas, som går av med pensjon.

– Vi hadde svært dyktige kandidater å velge blant og har brukt tid på prosessen. Direktørstillinga på Hålogaland Teater er tross alt en av de viktigste stillingene i nordnorsk kulturliv. Bodil har en profil vi mener vil passe godt for teatret, både internt i organisasjonen og som bindeledd til samarbeidspartnere og samfunnet rundt, sier Randal.

Kjelstrup er i dag ansatt i et vikariat som administrativ leder og markedssjef i Tromsø Internasjonale Filmfestival. Før det var hun ansatt som administrativ leder på Nordnorsk kunstmuseum i syv år.

– Vi så etter en person med strategisk teft og som er dyktig på organisasjonsutvikling. Direktøren har ansvar for teatrets økonomi og må i tillegg være en god kommunikator. Vi har tro på at Bodil vil fylle denne rollen godt, sier Randal.

Den nye direktøren vil nå avslutte sitt vikariat i TIFF før hun tiltrer på teatret.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgaven som direktør ved Hålogaland Teater. Et kompetent hus med dyktige medarbeidere og en teatersjef Egill Pálsson med visjon for hva man vil – det er jo svært motiverende å få lov å være med å bidra til veien videre, sier Kjelstrup.

Hun mener at Hålogaland Teater er en ledestjerne i det nordnorske kulturfeltet og er opptatt av å befeste teatrets viktige samfunnsrolle:

– For meg er det viktig at vi fortsetter å videreutvikle relasjonene våre til samarbeidspartnere og følger med på hva som skjer i samfunnet rundt oss.

Med Bodil Kjelstrup får Hålogaland Teater en leder i direktørstolen som er begeistret for kultur, og som også ser verdien av gode planer og et løsningsorientert samarbeid i organisasjonen.

– Som leder har jeg tro på gode planer, åpen dialog og vilje til å finne løsninger. Jeg er glad i tanken om at vi er et helt teaterhus, med ulike tannhjul som skal fungere sammen for å få til magien ved teateret, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER