Yngvil Aspeli Foto: Kristin Aafløy Opdan

Yngvild Aspeli ny kunstnerisk leder for Figurteateret i Nordland

Etter sommeren 2022 overtar Yngvild Aspeli som kunstnerisk leder for Figurteateret i Nordland.

Da stillingen som ny kunstnerisk leder for Figurteateret i Nordland (FiN) ble utlyst i sommer, vekket det reaksjoner at det ikke var presisert i utlysningen at det var et krav at søkerne hadde kompetanse i figurteater. Istedenfor stod det at søkerne skulle ha kompetanse innenfor regi og dramaturgi, noe enkelte stemmer i figurteatermiljøet mente ville svekke den fagligheten på figurteater og kanskje bety en dreining vekk fra figurteater.

Når Yngvild Aspeli nå har takket ja til et åremål på fire år når Preben Faye-Schøll går av med pensjon, er det en person med lang fartstid innenfor figurteaterfeltet som blir ny sjef. FiN skriver selv om sin nye sjef at «Aspeli er mest kjent for sitt arbeid i det norsk-franske figurteaterkompaniet Plexus Polaire, og deres utstrakte internasjonale virksomhet. Hun er kjent for en som bidrar til utvikling figurteatersjangeren, og som har åpnet figurteatret for et bredere publikum. FIN ser frem til at Yngvild bringer med seg sin erfaring som prosjektskaper, regissør, utøver, leder og nettverksbygger.»

Noen av oppgavene som ligger foran henne er arbeidet med nytt teaterhus i Stamsund og å jobbe for mer støtte og økt aktivitet.

RELATERTE ARTIKLER +
KOMMENTAR
  • Anne Helgsen, kunstnerisk leder for Kattas Figurteater og for Figurfestspillene i Tønsberg :

    Gratulerer til Yngvild Aspeli og til Figurteatret i Nordland og til norsk Figurteater og til det internasjonale figurteater! Bedre leder kunne vi ikke fått! Anne Helgesen, Kattas Figurteater

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER