Vinnere av Musikkteaterprisen 2015

Søndag 10. april ble vinnerne av årets musikkteaterpriser annonsert på Chat Noir.

Heidi Ruud Ellingsen var nominert for hovedrollen i musikalen Mary Poppins som gikk på Folketeateret.

Juryen skriver at Ellingsen i en rolle som i utgangspunktet har få lag å spille på, klarte å åpne opp for svakhet og sårbarhet i et ellers stramt ytre. Juryen lot seg overbevise av presisjonen, overskuddet, lekenheten og musikaliteten artisten viser i denne rollen.

Heidi Ruud Ellingsen er utdannet ved Bårdar Akademiet og startet sin karriere i flere musikaler ved Oslo Nye Teater – Spring awakening, Les Miserables, Singing in the rain og Spellemann på taket.

2010-2015 var hun ansatt på Det Norske Teatret og medvirket blant annet i Tonje Glimmerdal, Fossegrimen, Den hemmelige hagen, Enron, Spellemann på taket og Rytmar frå verdsrommet.

Årets musikkteaterforestilling ble Mary Poppins, produsert for Folketeateret av produksjonsselskapet Scenekvelder, som tidligere blant annet har satt opp musikaler som My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie og Billy Elliot samme sted.

Musikkteaterforum delte i år også ut en ærespris. Denne gikk til Egil Monn-Iversen for hans årelange virke som musiker, komponist, arrangør, kapellmester, musikk-, film- og teaterprodusent. Musikkteaterprisen skal heretter bære Monn-Iversens navn.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER