Anne Enger Foto: Foto: Thomas Finne

Vidt mandat

Skal evaluere kulturpolitikken etter 2005.

Om ett år skal den omfattende evalueringen være ferdig.

 

– Mandatet er vidt, derfor kan vi ikke forvente en evaluering på detaljnivå. NOU-en vil ha en bred tilnærming og komme med innspill til en overordnet politikk etter kulturløftene. Selv om det er begrenset tid, skal vi oppfylle oppdraget; å evaluere kulturløftene, og stake ut kursen videre, sier utvalgsleder Anne Enger, fylkesmann i Østfold til fagbladet Musikk-Kultur.

 

På spørsmål fra bladet om et liknende forskningsoppdrag fra Finansdepartementet hadde blitt tatt seriøst – «gi en utredning om den økonomiske politikken etter 2005» – minner Enger om at kultur som politikk er et relativt nytt begrep.

 

– Jeg synes ikke det er så rart at mandatet er vidt. Du må huske på at kultur ble politikk først etter krigen, og Kulturdepartementet har en kort historie. Med mandatet vi har fått, signaliserer departementet at kulturpolitikk er like viktig som pengeøkonomi.

 

Enger forteller at året 2005 markerer en oppvurdering av kulturfeltet i politikken, i alle fall om en skal dømme etter bevilgninger.

 

– Det er åpenbart at dette året markerer starten på en vekst i pengemengden til kultur. Men om det har vært gjort tydelige nok prioriteringer til å si at her går det et skille, det er jeg usikker på. Det som kanskje er mest bemerkelsesverdig er at det dette året ble en bred politisk enighet om å bevilge penger til kultur, sier hun.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER