Elisabeth Egseth Hansen. Foto: Erik Johansen

Vi skal vise mot i formidling

Teatersjef på Trøndelag Teater, Elisabeth Egseth Hansen svarer på Amund Grimstads kritikk av teatrets sitatpraksis.

I et innlegg på Scenekunst.no, 28. oktober, spør Amund Grimstad undertegnede om Trøndelag Teaters praksis rundt, og holdning til, sitatbruk fra anmeldelser av forestillingen Don Juan. Innlegget er en videreføring av et tidligere innlegg (Scenekunst.no, 17. oktober) der Grimstad peker på den generelt svake sitatpraksisen ved norske teatre, med eksempel i Don Juan. Trøndelag Teater ønsker konstruktiv og nyansert kritikk velkommen, og kritikken har ført til interessante diskusjoner internt.

Å utelate meningsbærende informasjon i setninger sitater er hentet fra er uheldig og noe Trøndelag Teater skal unngå fremover. Vi gjør nå en vurdering av egen sitatpraksis og bruk av anmeldelser. Dette for å sikre at vi fortsatt kan leve opp til vår identitet som et solid og etterrettelig teater.

Grimstad kritiserer også teatret for ikke å ha fjernet de omtalte sitatene, på tross av at vi i et svar til det sistnevnte innlegget bekrefter at vi tar kritikken på alvor. At det tok tid før sitatene ble fjernet, er beklagelig. Det er mitt ansvar. For det er riktig som Grimstad påpeker – redaktøransvaret ligger hos teatersjefene.

Målet med formidlings- og markedsføringsarbeidet er at publikum skal oppsøke teatret og gjøre seg opp meninger basert på egne opplevelser. Markedsavdelingen ved Trøndelag Teater har den siste tiden presentert et godt og nyansert bakgrunnsmateriale til forestillingene både på teatrets hjemmeside, ulike sosiale plattformer og i direkte møter med publikum. Det er i større grad enn tidligere lagt vekt på intervjuer med kunstnere og andre tekster relatert til forestillingene, samt arrangementer som seminarer og samtaler. De viktige nyansene dette arbeidet representerer, skal også gjenspeiles i vår omgang med anmeldelser og i vår sitatpraksis.

Jeg er glad for at Grimstad i innlegget peker på at Trøndelag Teater utviser kunstnerisk mot og tar dristige repertoarvalg. Det er vi stolte av, og det skal vi fortsette å gjøre. Det samme motet skal også gjelde i formidlingen av våre forestillinger.

RELATERTE ARTIKLER +
KOMMENTAR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER