Teppe Foto: Foto: Skaletto/sxc.hu

Velkommen!

Her er nye Scenekunst.no!

Det er med stor glede og dårlig skjult stolthet at Scenekunst.no i dag presenterer de nye nettsidene. Designen tar oss inn i et nytt årtusen, om leserne tillater at en høytidsstemt redaktør lar seg rive litt med og bruker store ord.

Estetisk nettavis

I utviklingen har vi lagt stor vekt på at nettavisen skal ha et tiltalende og oppgradert utseende med ro og plass til å hvile øynene for lesere som stiller høye krav til estetikk. Samtidig dekker vi temaer som kulturpolitikk og nyheter fra scenekunstområdet, og forsiden skal derfor også være dynamisk, foranderlig og oppdatert.

Så er det tid for å la adjektivene hvile litt mens vi presenterer det nye debattsystemet vårt. De aller fleste vil kjenne det igjen fra Facebook og andre nettaviser som har tatt i bruk det samme systemet. En undersøkelse av debattene på Scenekunst.no viste at de aller, aller fleste deltakerne har en facebook-konto fra før. Det betyr at de fleste enkelt og greit kan delta i debatten på Scenekunst.no akkurat som før.

Debatt med fullt navn

Fordelene med å bruke dette debattsystemet er mange: Vi får en pålogget debatt hvor alle deltar med fullt navn. Det blir mye lettere å delta i debatten – om du ser et innlegg du er enig i eller synes er velskrevet og godt, kan du klikke "liker" – verdens letteste måte å si sin mening på! Vi vil dessuten få vist fram både artikler og debatt til mange flere, og flere kan delta.

Ikke Facebook-fan?

Når du skriver et debattinnlegg, kan du velge om det skal synes kun under artikkelen på Scenekunst.no eller om det også skal dukke opp på Facebook-veggen din. Hvis du velger det siste, vil alle vennene dine kunne lese innlegget ditt og bli engasjert nok til å klikke og bli med i debatten. Om du vil at innlegget ditt skal forbli på Scenekunst.no, fjerner du haken under innlegget dtt hvor det står "publiser på Facebook".

Det nye debattsystemet gir også mange flere muligheter for moderering. For eksempel kan redaktøren velge å forhåndsgodkjenne debattinnleggene før de blir publisert, og det går an å lage et filter med visse ord vi ikke ønsker i debatten, og selvsagt kan debattinnlegg med støtende innhold fjernes. Min erfaring med debatten på Scenekunst.no er at den holder et meget høyt nivå, og det vil ikke bli innført forhåndsgodkjenning av debattinnlegg med mindre debattklimaet skulle endre seg dramatisk.

Vi jobber nå med å få på plass listen over de siste debattinnleggene. Den skal ligge på forsiden, som på "gamle" Scenekunst.no, slik at det er lett å se hvor debatten foregår akkurat nå. Listen vil bli lagt ut så snart den er klar!

Alt stoffet på de gamle nettsidene vil fortsatt være tilgjengelig.

Spørsmål eller innspill? Debattfeltet under er klart for prøvekjøring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER