Foto: Sigurd Ytre-Arne

Utlysning: Invitasjon til deltakelse på tverrfaglig kritikkseminar

I samarbeid med Ultimafestivalen 2021, inviterer Scenekunst.no til tverrfaglig kritikerseminar.

I samarbeid med Ultimafestivalen 2021 skal Scenekunst.no avholde et seminar om tverrfaglig scenekunstkritikk på Sentralen i Oslo. Det skal være to samlinger på dagtid 16. september og 21. september. Til dette ønsker vi deltakere fra hele scenekunstfeltet som vil lære om kritikkfaget eller utvikle seg som kritiker. Det vil bli plass til mellom fem og 10 deltakere.

I løpet av de to samlingene skal det fokuseres på hva det er å skrive scenekunstkritikk, og det skal være diskusjoner om tverrfaglige strategier i møte med teater, dans og musikk som drar veksler på ulike kunstarter i sine uttrykk. Deltakerne skal se to forestillinger/konserter under festivalen og får mulighet til skrive to kritikker. I samarbeid med Scenekunst.nos redaktører og mentorer (Hilde Halvorsrød, Anette Therese Pettersen og Julie Rongved Amundsen) skal kritikkene jobbes frem til ferdige tekster som kan publiseres på Scenekunst.no. Tekstene skal også gjennomgås på kurset, og det vil legges opp til at deltakerne selv får ta opp ting de lurer på når det kommer til å skrive kritikk.

Kurset er for nybegynnere i å skrive kritikk, og vi ser for oss deltakere som enten aldri har skrevet kritikk før eller som akkurat har begynt. Vi er på jakt etter deltakere som har praktisk eller teoretisk bakgrunn innenfor teater, klassisk musikk og/eller dans og som har lyst til å bruke kunnskapen og innsikten sin fra dette til å skrive kritisk om scenekunst og samtidig få innsikt i de andre scenekunstfagene.

Send en kortfattet epost med informasjon om bakgrunn og hvorfor du har lyst til å være med på dette til redaktør Julie Rongved Amundsen på redaktor@scenekunst.no innen 1. september. Spørsmål om kurset kan rettes samme sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER