Verden

UD ber om innspill

UD vil i dialog med kulturlivet og har opprettet en nettside der alle aktører kan sende inn innspill til stortingsmeldingen om internasjonalt kultursamarbeid. Fristen er 15. november.

Stortingsmeldingen om eksport av kultur har byttet navn. Nå handler den om internasjonalt kultursamarbeid. Meldingen er planlagt til våren 2013.

Da UDs medvirkning til stortingsmeldingen først ble lansert, i et dobbeltintervju med utenriksminister og utviklingsminister i Dagbladet, handlet det om positive avisoppslag om Norge i utenlandske aviser og suksesser i skjæringspunktet mellom kultur og næring, som Snøhetta, Stargate og Röyksopp.

Nå har pipen fått en mindre tabloid og tydeligere politisk lyd. 

– Norsk kultur har en selvfølgelig plass i ordskiftet på den internasjonale kulturscenen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding. – Vi ønsker å høre kulturlivets refleksjoner og forslag både generelt og konkret.

– Kultur har en sentral rolle i demokratiske og åpne samfunn. Derfor er kultursamarbeid viktig også innenfor utviklingspolitikken, sier utviklingsminister Heikki Holmås.

Stortingsmeldingen skal vurdere hvordan offentlige budsjettmidler best kan bidra til å støtte opp om norske kunst- og kulturmiljøer som ønsker å satse internasjonalt. Den skal også drøfte omdømmepolitikk og mer instrumentelle spørsmål: hvilken rolle kulturtiltak spiller for å nå utenriks- og utviklingspolitiske målsettinger.

Utfordringene for de ulike kunstfeltene er forskjellige. Med andre ord er det viktig at mange aktører på scenekunstfeltet, både teater, musikk og dans, sammenfatter oppgaver og utfordringer på sine felt og sender innspill til stortingsmeldingen.

Utenriksdepartementets nettside for innspill er her. Innspillene må sendes innen 15. november.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER