Kilden teater- og konserthus Foto: Kilden

To nye sjefer til Kilden

Birgit Amalie Nilssen blir teatersjef for Agder Teater fra 2015, mens Stefan Sköld er ny orkestersjef for KSO.

Kilden teater- og konserthus presenterte i går to nye ledere.

Birgit Amalie Nilssen tar over som teatersjef etter Ingrid Forthun. Nilssen kommer fra stillingen som teatersjef ved Haugesund Teater, der hun har vært siden 2005. Hennes åremål i Haugesund går ut 2014. Nilssen er utdannet skuespiller fra Guilford School of Acting. I  tillegg har hun blant annet regissert og skrevet manus til musikaler i Moster Amfi og har turnert i Europa med London-kompaniet Theatre Set-up.

Stefan Sköld er ansatt som ny orkesterdirektør for Kristiansand symfoniorkester etter Håkon Berge. Sköld var fram til høsten 2012 programsjef og operasjef i Trondheim Symfoniorkester. Han har kunsterisk og administrativ erfaring både fra norsk og svensk musikkliv og har blant annet vært direktør og konserthussjef ved Helsingborgs Symfoniorkester og Konserthus, teatersjef og direktør for Malmøoperaen og kultursjef i Lund.

Administrerende direktør Bentein Baardson i Kilden teater- og konserthus sier i en pressemelding at Kilden er glad for å ha fått erfarne ledere inn i Kildens spesielle driftsmodell.

 

Stefan Sköld og Birgit Amalie Nilssen. foto: Kilden.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER