De Utvalgte: De Utvalgte. Black Box Teater 2012

To nye scenekunstgrupper inn på basisfinansiering

Kompaniet De Utvalgte og performanceduoen Goksøyr & Martens får basisfinansiering i fire år fremover. Det melder Kulturrådet i en pressemelding.

To nye kompanier har fått plass på Kulturrådets flerårige ordning med basisfinansiering for frie scenekunstgrupper.

Scenekunstgruppene De Utvalgte og Goksøyr & Martens får nå basisfinansiering i fire år, forteller en pressemelding fra Kulturrådet.

Rådet vedtok dette i dagens rådsmøte, som strekker seg over to dager, 3. og 4. april.

I tillegg vedtok Kulturrådet nye tilskuddsperioder for scenekunstgruppene Winter Guests, Verk Produksjoner, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og Jo Strømgren Kompani, som alle har hatt basisfinansiering fram til nå.

Det er i alt bevilget 87,6 millioner kroner til basisfinansieringsordningen i perioden 2014-2019.

Scenekunstgruppen De Utvalgte får 3,5 millioner kroner per år i fire år. Gruppen består av Kari Holtan, Boya Bøckman, Anne Holtan og Torbjørn Davidsen.

De Utvalgte vant Heddaprisen i 2013 for sin forestilling De Utvalgte. Året før fikk gruppens videokunstner Boya Bøckman pris for beste videoscenografi.

Det andre kompaniet som kommer inn på ordningen fra 2014 er Goksøyr & Martens. Gruppen består av scenekunstnerne Toril Goksøyr og Camilla Martens. De får 3 millioner kroner per år i fire år.

Goksøyr & Martens har laget en rekke prosjekter for kunstinstitusjoner, teaterscener og offentlig rom i Norge og internasjonalt. De samarbeidet blant annet nylig med Nationalthatret om produksjonen OMsorg på Bakscenen.

Fra Goksøyr&Martens: OMsorg. Foto: Foto Gisle Bjørneby

– Både De Utvalgte og Gøksøyr Martens er grupper som har vist stor skaperkraft og evne. Det kunstneriske nivået er høyt, og jeg ser frem til deres utvikling. Basisfinansiering gir dem en forutsigbarhet, sier Kulturrådets medlem og leder for Faglig utvalg for teater, Iren Reppen, i pressemeldingen.

Friske midler
For 2014 er ordningen med basisfinansiering til frie scenekunstgrupper styrket med 9,5 millioner kroner i friske midler.

Det kom inn totalt 17 søknader til ordningen i denne runden. Fem av disse dreide seg om fornyet tilskudd eller tilleggsbevilgning, mens 12 var søknader om førstegangstilskudd.

– Størrelsen på årets avsetning gir et større handlingsrom og mulighet til å prioritere førstegangstilskudd til nye scenekunstgrupper og tilleggsbevilgning til kompanier som allerede er på ordningen. Verdensteatret søkte særskilt om tilleggsbevilgning og det ble innvilget, uttaler Melanie Fieldseth, scenekunstkonsulent i Kulturrådet.

Les hele pressemeldingen her:

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER