Tilsvar fra Anki Gerhardsen

Mariken Lauvstad retter i teksten Når ytringsfrihetsdebatten blir intolerant kritikk mot Ytringsfrihetskommisjonen og Anki Gerhardsen. Her er Gerhardsens kommentar.

Anki Gerhardsen har fått forelagt teksten til Mariken Lauvstad og har følgende kommentar:

“Det råder tydeligvis en oppfatning om at Ytringsfrihetskommisjonen er et slags samstemt, kollegialt fellesskap. Det er det på ingen måte. Vi er fullstendig fristilte individer med full ytringsfrihet, og kan delta i samfunnsdebatten, kunsten, journalistikken eller politikken nøyaktig som vi selv ønsker. Det spiller ingen rolle om den enkeltes deltakelse skulle irritere eller provosere andre medlemmer. Det eneste som kreves er at vi stiller forberedt på møtene, behandler hverandre med respekt, og deltar aktivt.

Det er ellers verdt å merke seg at kommisjonen ennå ikke har foreslått tiltak eller påbegynt arbeidet med å konkludere, så det er vanskelig å skjønne hvilket grunnlag Lauvstad har for å hevde at kommisjonen er intolerant. Vi besitter ingen fortrolig informasjon, og lister over alle vi har snakket med ligger åpent tilgjengelig for alle.

Lauvstad er ellers fri til å karakterisere og mene, både om meg om mine tekster så mye hun måtte ønske.”

For mer informasjon om Ytringsfrihetskommisjonen, se kommisjonens nettsider her.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER