UiB, Sydneshaugen, foto: UiB

Teatervitenskap i Bergen beholder stilling

Tirsdag 5.desember ble det klart at teatervitenskap ved Universitetet i Bergen slipper å kutte en vitenskapelig stilling, slik det humanistiske fakultet ved UiB fremmet i sitt forslag til bemanningsplan.

Ann-Kristin Helland Gujord, representant for Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studium (LLE) i fakultetsstyret, uttalte til På Høyden følgende:

– Å kutta hos teatervitskap opplever eg som eit brot med UiB sin strategi. Der står det mellom anna at ein skal styrka relasjonane til næringsliv og kulturliv. Teatervitskap utdannar kandidatar til kultursektoren. Eg synest det er strategisk uklokt å kutta ei stilling hos teatervitskap, og eg likar ikkje signalet det sender, sa Gujord.

Da fakultetsstyret ved Det humanistiske fakultet gjorde vedtak i saken om bemanningsplan fikk teatervitenskap beholde sin stilling, men i stedet må historie kutte en stilling. Studvest skriver at dette skyldes et underskudd på 16 millioner ved Det humanistiske fakultetet ved Universitetet i Bergen. De skriver videre at det i tillegg til historie ble vedtatt kutt i tilsammen syv andre stillinger: italiensk, spansk, nordisk, russisk, tysk, lingvistikk og litteraturvitenskap.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER