Foto: Teater Ibsen

Bo Anders Sundstedt ny teatersjef på Teater Ibsen

Bo Anders Sundstedt er ansatt som ny teatersjef på Teater Ibsen. Det melder teatret i en pressemelding i dag 11. mai.

Styret i Teater Ibsen har besluttet å tilby Bo Anders Sundstedt stillingen som teatersjef. Sundstedt kommer fra stillingen som teatersjef ved Unge Viken Teater. Stillingen er en åremålsstilling på 4 år og Sundstedt tiltrer sommeren 2021.

Bo Anders Sundstedt (f. 1963) er utdannet skuespiller ved Riksteatrets elevskole. Etter endt utdannelse har han vært dukkespiller og skuespiller i et stort antall forestillinger ved Riksteatret gjennom 25 år. En av de siste oppsetningene han bidro i var ”Dickie Dick Dickens” på Oslo Nye og Riksteatret.

I tillegg til å være skuespiller, har Sundstedt skrevet, dramatisert og bearbeidet tekster for ulike medier. Han har også jobbet som regissør innenfor institusjons-teatrene og sammen med frie, sceniske grupper.

Sundstedt har bred administrativ erfaring og har innehatt en rekke styreverv, Han har blant annet vært kunstnerisk leder for Riksteatrets Figurteater og har også vært styremedlem i Riksteatret.

«Vi fikk mange kvalifiserte og spennende søkere. Det har vært en lang og grundig prosess frem til dagens beslutning. Med tilpassede løsninger har vi klart å holde fremdrift i prosessen i den utfordrende perioden som har vært», sier administrerende direktør ved Teater Ibsen, Christin Normann.

«Styret har lagt vekt på Bo Anders brede kunstneriske kompetanse og solide organisasjonserfaring. De verdiene han besitter sammenfaller veldig godt med den strategien Teater Ibsen har lagt for den neste åremålsperioden,» fortsetter Normann.

Sundstedt overtar etter Thomas Bye som går av sommeren 2021 etter å ha vært teatersjef i 6 år.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER