(Bare) Egil Hegerberg i Grunnlovssalen på Eidsvoll. Foto: L-P Lorenz, Akershus Teater

Tas av plakaten

AVLYST: Forestillingen Nasjonen ved Akershus Teater tas av plakaten etter bare tre forestillinger, skriver Romerikes blad.

Nasjonen var Akershus teaters markering av grunnlovsjubileet og skulle nå ut på turné i fylket.

Forestillingen var noe av det første teatersjef Bo Anders Sundstedt satte i gang da han overtok sjefsstolen våren 2013. I et intervju her på Scenekunst.no presenterte han den som et eksempel på hvordan teatret ville jobbe prosjektbasert og orientert mot miljøer utenfor institusjonene.

Les mer: En pengesekk og fem ansatte (19.4.13)
 

Da Nasjonen hadde premiere i slutten av februar, stod Sundstedt selv for regien, og regissør Morten Joachim fra scenekunstkollektivet SoriaLab var forsvunnet.

Forhåndsomtalen til Nasjonen skapte litt røre da direktøren for Eidsvollsbygningen ville fjerne de verste slåsskampene i en promovideo som Bare Egil Band hadde filmet i selve grunnlovssalen. Egil Hegerberg hadde sin skuespillerdebut i stykket, blant annet i en rolle som kongen Gunnar. i følge VG ble videoen først trukket, men så snudde teatret og lot videoen bli publisert som den var på VG Nett.

 

Romerikes blad skriver i går at forestillingen har fått ros både av publikum og presse.

Avisen er med andre ord ikke helt enig med sin egen anmelder Øyvind Mo Larsen. Han konkluderer slik: "Men – og det kan jo hende undertegnede ikke er intelligent nok – eventuell undertekst og budskap (hvis det var noe) gikk litt hus forbi, fordi det skjedde utrolig mye hele tiden."

Her på Scenekunst.no skrev Chris Erichsen blant annet at forestillingens høye turtall og lydnivå begravde både innholdet og den innebygde formen i Kim Atle Hansens tekst.
 

Les mer: Hva skjedde med teksten? (3.3.14)

I Klassekampen mente IdaLou Larsen at ideen var god, men at den ofte druknet i grotesk og masete overspill.

Sundstedt sier til Romerikes blad 5. mars at teatret har vært fornøyd med det som har skjedd på scenen og med tilbakemeldingene fra publikum.

– Men billettsalget har rett og slett sviktet totalt, så vi har sett oss nødt til å avlyse alt, forteller teatersjefen i Akershus Teater til avisen.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER