Streiken er avblåst    

Natt til 25. oktober ble LO Stat og Spekter enige om å innføre livslange og kjønnsnøytrale pensjonsordninger fra 1. april 2022.

De ansatte i kultursektoren har streiket i syv uker. I dag kunne de streikeuttatte ansatte gå tilbake til jobbene sine.

– Vi har vært gjennom en lang og krevende streik, og fått gjennomslag for vårt hovedkrav. Vi er glade for at våre medlemmer nå kan gå tilbake på jobb, og at kultursektoren åpner igjen, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat i pressemeldingen som gikk ut natt til mandag.

I Riksmeklerens møtebok står det at de er enige om at det fra 1. april 2022 skal innføres en livsvarig og kjønnsnøytral pensjonsordning. Den kalles ikke hybridpensjon i dokumentet. Om frilansernes rettigheter står det at ordningen «skal gi pensjon fra første krone og første arbeidende time og omfattealle fast og midlertidig ansatte, herunder frilansere, uavhengigg av ansettelsesforholdets varighet og stillingsstørrelse.» Frilansere betyr i denne sammenhengen arbeidstakere som er ansatt på engasjementer kortere enn 12 måneder.

Det er fremdeles uavklarte spørsmål, men ifølge dokumentet, skal partene avklare mest mulig av dette innen 1. februar 2022. I dette arbeidet skal det også finnes ut om det er «lov om tjenestepensjon eller lov om innskuddspensjon som best ivaretar livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser.» Dette skal de bistås med av Riksmekleren.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER