Omega and the Deer Foto: Foto: Ingun Bjornsgaard Prosjekt/CODA

Stor interesse for danseaudition

Ingunn Bjørnsgaard og Ida Wigdel lager forestilling i Hammerfest. 30 dansere har meldt seg på til audition i Tromsø.

– Det er artig at vi har fått så stor respons på denne audition. Så langt har rundt 30 dansere meldt seg, og det er ennå god tid for flere å melde seg på til audition som holdes i Tromsø Kulturskoles lokaler 22. januar. Så langt er det rundt fem dansere fra Tromsø som har meldt seg. De øvrige kommer fra resten av landet, mange fra Oslo, og det er ekstra artig. Det er bra at miljøet der nede ser at det skjer spennende ting innen dans også i Nord-Norge, kommenterer Susanne Næss Nielsen, daglig leder ved Dansearena Nord i Hammerfest som skal produsere forestillinga.

Nordisk samarbeid
Produksjonen er en co-produksjon mellom Dansearena Nord og tilsvarende institusjoner i Nord-Sverige og Nord-Finland; Dansväksthuset, Dans i Nord, Full Moon Dance Festival og JoJo – Oulu Dance Centre.

Dansearena Nord har i samarbeid med partnere i Sverige og Finland mottatt tilskudd til et 3-årig samarbeidsprosjekt. Formålet med samarbeidsprosjektet er blant annet å skape høyprofilerte kunstneriske produksjoner som skal turnere i de tre land.

Prosjektet, som går over de neste tre årene, har et totalbudsjett på ca. 10 millioner kroner fordelt på fire partnere. På norsk side kommer midlene fra Interreg IVA Nord-midler som disponeres via næringsavdelinga i Troms fylkeskommune. Det skal i løpet av de neste tre år produseres tre forestillinger, som alle har høyt profilerte koreografer involvert.

To fra Tromsø
– Dansere fra alle de tre landene skal medvirke i forestillinga. Ingunn Bjørnsgaard og Ida Wigdel har allerede holdt audition i Oulu og Luleå. Etter audition i Tromsø skal det velges ut to dansere herfra til forestillinga som vil bli satt sammen av en koreografi fra hver av de to koreografene, opplyser Næss Nielsen.

Ingunn Bjørnsgaard og Ida Wigdel vil sammen med de utvalgte danserne bruke i overkant av to måneder på innstudering i våre lokaler i Hammerfest. Til høsten skal forestillinga ut på en to måneders turné i Nord-Finland, Nord-Sverige og Nord-Norge, opplyser Susanne Næss Nielsen ved Dansearena Nord.

Hun mener å se en klart voksende aktivitet innen dans i Nord-Norge.

– Det er mange prosjekter, god kvalitet og høye ambisjoner innen det profesjonelle dansemiljøet i landsdelen, sier Susanne Næss Nielsen.

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt: Omega and the Deer, trailer from Ingun Bjørnsgaard Prosjekt on Vimeo.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i avisen iTromsø.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER