Nominerte til Ibsenprisen 2013

Sterke dramatikere nominert til Ibsenpris

Dramatikerne Geir Gulliksen, Arne Lygre og Christopher Nielsen er nominert til Ibsenprisen 2013, i følge en pressemelding fra Skien kommune.

Nielsen er nominert for stykket Entropi, som hadde urpremiere 21. januar 2012 på Nationaltheatret. Entropi er stykke nummer to i forfatterens trilogi Stafylokokktrilogien. Nielsen er fra Oslo.

Geir Gulliksen er nominert for stykket En kropp som hadde urpremiere på Dramatikkens hus i oktober 2012. Gulliksen er fra Kongsberg og bor i Oslo.

Arne Lygre er nominert for stykket Jeg forsvinner som hadde premiere 24. august 2012 på Nationaltheatret. Skuespiller Gisken Armand vant tidligere i år Heddapris for sin rolle i samme stykke.
Arne Lygre er fra Bergen og bor i Oslo.

Ibsenprisen deles ut til en norsk dramatiker som har fått oppført et nytt verk for barn eller voksne ved et profesjonelt teater det siste året. Prisen kan også tildeles et samlet dramatisk forfatterskap.

Juryen har i 2013 vært ledet av Kari Gisholt fra Norsk kritikerlag. I tillegg til leder har juryen fem medlemmer: Audny Chris Holsen fra Norsk Sceneinstruktørforening, Mathilde Holdhus fra Norsk Dramaturgforum, Nils Heyerdahl fra Norsk Teaterlederforum, Live Hov fra Universitetet i Oslo og Anders T. Andersen fra Teater Ibsen og Skien kommune.

Juryen har i år vurdert 41 manus som alle har hatt urpremiere på norske scener og i Radioteatret i 2012.

Prisen deles ut i Skien onsdag 18. september. Seremonien er en del av Skien International Ibsen Conference 2013.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER