Fiolinist Ludvig Gudim. Fra prøver til De unges konsert 2013. Foto: BFO

Starter ungdomsorkester i Bergen

Med støtte fra Rieber-fondene kjører Bergenfilharmonien i gang et nytt ungdomsorkester. Satsningen er knyttet til orkesterets 250-årsjubileum, som braker løs høsten 2014.

– Etter planen skal Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFU) ha sin debut på vår symfonimaraton 21. november 2015, kunne orkesterets direktør Bernt Bauge fortelle til Bergens Tidende lørdag.

Symfonimaraton er en konsertserie bygget rundt symfonien som form, som er planlagt å vare et halvt døgn. Harmoniens 250-årige historie løper så og si parallelt med symfoniens historie. I jubileumssesongen skal det feires. I tillegg til symfonimaraton har BFO satt over 30 symfonier fra alle stilepoker på programmet gjennom sesongen.

På symfonimaraton skal altså en 250 år gammel musikkform møte et veldig ungt orkester. Det nye orkesterprosjektet skal fange opp unge talenter fra hele Vestlandet. Orkesteret er planlagt til å ha 80-90 musikere.

GC Rieber Fondene har bekreftet at de gir 1,1 million kroner over tre år til det nye orkesteret. BFO arbeider for tiden med ytterligere finansiering og er blant annet i dialog med fylke, kommune og Sparebankstiftelsen DNB.

Administrativt vil Ungdomsorkesteret bli en del av Stiftelsen Harmonien.

Det nye orkesteret skal også samarbeide med utdanningsinstitusjonene. Instrumentalstudenter på bachelor- og masternivå både fra Griegakademiet i Bergen og Universitetet i Stavanger vil kunne få orkesterpraksis i Bergen.

Direktør Bauge sier til BT at han ser på orkesterprosjektet som en investering i fremtiden og en del av samfunnsansvaret i Harmoniens arbeid.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER