Stavanger Symfoniorkester i den nye konsertsalen Fartein Valen. Foto: sso.no

SSO i medvind

Folk strømmer til det nye konserthuset i Stavanger. For Stavanger Symfoniorkester har publikumsbesøket økt med nesten 40% sammenlignet med siste sesong i det gamle huset. – Vi har en klar strategi for hvordan vi skal få publikum til å bli værende, sier direktør Trude Marit Risnes i en pressemelding.

Stavanger Symfoniorkesters første sesong i nytt konserthus har vært en publikumssuksess.

I sesongen 2012-2013 kan SSO vise til et besøkstall på 87 363, som altså er nesten 40% mer enn i samme periode i fjor, i følge en pressemelding fra orkesteret.

Kommende sesong feirer Stavanger Symfoniorkester 75-årsjubileum. Til høsten tiltrer Christian Vásquez fra Venezuela, som Scenekunst.no intervjuet i høst, som ny sjefdirigent.

Den nye konsertsalen er også attraktiv blant andre internasjonale dirigenter. De akustiske forholdene i det nye konserthuset gjør at orkesteret er i rask utvikling. – Vi opplever nå at flere dirigenter ønsker seg hit til Stavanger og også kommer tilbake, uttaler direktør Risnes.

Orkesteret har også tro på at de gode publikumstallene vil vedvare også når huset ikke lenger er en nyhet.

– Vi har en klar strategi hvordan vi skal få publikum til å bli værende, uttaler direktøren.

Forrige helg kom 8000 publikummere på orkesterets årlige gratiskonsert før sommeren, som i år var flytttet fra Bjergstedparken til amfiet utenfor det nye konserthuset. Her spilte SSO sammen med Lido Lido. Blant de andre artistene var Kurt Nilsen og Katzenjammer.

Under sommerkonserten ble det også kjent at Statoil har forlenget sin sponsoravtale med SSO for tre nye år, skriver Stavanger Aftenblad.
 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER