Julie Rongved Amundsen (foto: Erik Nicolai Strutz) og Mariken Lauvstad (foto: Erika Hebbert)

Skuespillerpodden om kritikk

Hvordan anmelder man skuespilleri? Øystein Stene møter Mariken Lauvstad og Julie Rongved Amundsen til en samtale om kritikk av skuespill.

Øystein Stene samler gjester til å snakke om saker knyttet til skuespillerkunst. I episode fire er tema knyttet til teateranmeldelser: Hva og hvordan skrives det om skuespill i anmeldelsene? Og hvorfor skrives det ofte ganske lite, kort og overfladisk?

Julie Rongved Amundsen har doktorgrad i teatervitenskap og er redaktør for Scenekunst.no. Mariken Lauvstad er dramaturg og teateranmelder i blant annet Klassekampen. Begge har skrevet anmeldelser og kritikk i mange år.

I podkasten snakker de om utfordringene med å bedømme kvaliteten på skuespillernes arbeid, om skjæringspunktet mellom regi og skuespill, om deres syn på skuespillet inn mot helheten i en forestilling, og om årsaken til at anmeldere flest er forsiktig med å slakte skuespillernes bidrag. I tillegg: Den hemmelige oppskriften for hvordan få en fantastisk anmeldelse som skuespiller i en teaterforestilling.

Podkasten kan lyttes til her eller der du ellers finner podkaster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER