Eirik Svensson og Yngvill Kolset Haga er gjestene til Øystein Stene i Skuespillerpoddens episode nummer 5.

Skuespillerpodden om filmcast

Den femte episoden av Skuespillerpodden handler om filmcasting.

I den femte episoden av Skuespillerpodden snakker dosent ved Teaterhøgskolen, Øystein Stene med caster Yngvill Kolset Haga og filmregissør Eirik Svensson om filmcasting. Hva trengs en filmcaster til? Og hvordan arbeider caster og regissør sammen for å velge skuespillere til filmroller? 
 
Caster Yngvill Kolset Haga og regissør Eirik Svensson har gjort flere spillefilmer sammen, sist «Den største forbrytelsen», en film om deportasjonen av jødene fra Oslo i 1942. I denne episoden drøfter de to prosessen med å finne rett skuespiller til rollen, og hva forskjellen er på å caste amatører og profesjonelle skuespillere, barn og voksne, og om typecast og motcast.
 
De snakker om hva mangfold betyr i en castingprosess, hvordan det kan forstås. Hvorvidt casting skjer på rent kunstnerisk grunnlag, eller om produksjonen trenger kjente navn for å sikre besøkstall. Og hvordan det oppleves å be skuespillere å komme igjen og igjen til prøvefilming – for så å sannsynligvis ikke bli tilbudt rollen.

Skuespillerpodden lages av Stene og Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no. Episoden kan lyttes til her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER