Paradise Now Verk produksjoner

Signe Becker nominert til Praha-kvadriennalen

Norske scenografer har nominert Signe Becker til å representere Norge ved Praha-kvadriennalen.

Kvadriennalen som, slik navnet tilsier, arrangeres hvert fjerde år, har siden oppstarten i 1967 gradvis blitt en svært relevant kunstarena, og er nå verdens største utstilling for kunstfeltet scenografi og teaterarkitektur. Årets kvadriennale finner sted i Praha 18. – 28. Juni. Dette melder Norske scenografer i en pressemelding.

Signe Becker lager en egen installasjon til kvadriennalen, den skal vises i trappeoppgangen i utstillingslokalene Clam Gallas Palace i Praha, en svært prominent arena fordi alle som besøker utstillingen må gå i denne trappen. Installasjonen kalt ”Please, please me” viser en flokk menneskelignende vesener som seiler nedover den gamle barokktrappen på et 300 m2 stort norgesflagg. De deformerte figurene ligner skjeletter med uferdige kroppsdeler der de snubler seg nedover i flokk mot avgrunnen. Uttrykket vil være preget av noe enormt, noe voldsomt og brutalt og er en del av PQ2105s tematikk ”Politics”.

Verdensutstillingen setter fokus på scenografi som en voksende kunstart, som også har en selvstendig kunstverdi utenfor teatret. 64 land deltar, og utstillingen omfatter scenografi, kostymer, lysdesign, lyddesign, stedsspesifikke konsept, urban performance og mye mer. Det er også en egen studentseksjon. Over 5 000 fagfolk fra hele verden er påmeldt, og det forventes et generelt publikum på over 50 000.

Ved siden av utstillingen som dekker 15 000 m2, arrangeres over 500 live events som forestillinger, seminar og debatter, og også workshops med utdanningsaspekt og residenser. Teaterguruen Robert Lepage, Stefan Kaegi fra Rimini Protokoll og mange andre skal holde foredrag.

Signe Becker arbeider som selvstendig kunstner og er også scenograf for to av Norges viktigste teater- og dansekompani: Verk Produksjoner og Ingri Fiksdal. Begge disse kompaniene arbeider visuelt, og har fått innvilget Kulturrådets basisfinansiering. Hun har blant annet laget scenografi til Verk Produksjoners forestillinger Det eviga leendet og Stalker som begge fikk Hedda-pris for beste forestillinger i hhv 2011 og 2013.
 
Signe Becker har en bachelorgrad i scenografi fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad (2006), og en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo (2008).

Norske Scenografer ved Christina Lindgren og Karen Schønemann sier dette om nominasjonen: ”Signe Becker holder et høyt faglig nivå, og har på kort tid markert seg som en betydningsfull stemme i det frie scenekunstfeltet. Gjennom sin nytenkning og eksperimentering bidrar hun til en aktualisering av scenekunstens visuelle språk, og er en tydelig og sterk representant for det scenografiske fagfeltet innen fri scenekunst i Norge.”

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER