Foto: Jason Rosewell/Unsplash.

Send inn forslag til Årets kritikk innen teater, musikk og dans. 

Har du lest en god scenekunstkritikk det siste året? Nå kan du foreslå den til Årets kritikk.

I 2022 samarbeider igjen Norsk kritikerlag, Norsk Teater- og Orkesterforening og Festspillene i Bergen om Årets kritikk, et reisestipend som tildeles årets beste kritiske tekst eller radiomanus om teater, musikk eller dans. Kritikeren bak vinnerteksten mottar et reisestipend på 15 000 kroner, bekostet av Festspillene i Bergen. Vinneren vil bli offentliggjort og stipendet delt ut i forbindelse med Kritikerlagets og festspillenes debattmøte på Vaskerelven kulturhus i Bergen 26. mai.

Du inviteres med dette til å sende inn forslag til Årets kritikk 2021/22. Forslag sendes inn som tekstfil, lydfil eller nettlenke via dette skjemaet.

Skjemaet er åpent for innsending fram til og med 25. april 2022.

Årets kritikk skal være et kritisk tekstarbeid av høy kvalitet om levende, utøvende kunstuttrykk – teater, musikk og dans. Det kan godt være en kommentar som løfter blikket fra den enkelte forestilling/konsert, for eksempel en institusjonskritikk. Kritikken må være publisert eller kringkastet i norskspråklige, redigerte medier (papir, nett eller etermedier) i perioden 1. mai 2021 til 25. april 2022.

Alle kan sende inn forslag, og det er anledning til å sende inn flere per person. Forslag kan også sendes anonymt.

En uavhengig jury på fem medlemmer velger stipendmottakeren med utgangspunkt i innkomne forslag. Juryen har også anledning til selv å foreslå kandidater. Det kåres én vinner.

Juryen for Årets kritikk 2022 er utpekt av arbeidsutvalget i Kritikerlagets seksjon for teater, musikk og dans, med ett medlem utnevnt av Festspillene i Bergen og ett medlem utnevnt av Norsk Teater- og Orkesterforening.

Jury for Årets kritikk teater, musikk og dans 2021/22:
Mariken Lauvstad (juryleder), scenekunstkritiker
Grace Tabea Tenaga, scenekunstkritiker
Knut Ove Arntzen, kritiker og professor i teatervitenskap, utnevnt av Festspillene i Bergen
Valborg Frøysnes, skuespiller, skribent og teatersjef ved Kilden teater, utnevnt av NTO
Hilde Halvorsrød, fjorårets vinner.

Juryarbeidet er symbolsk honorert. Norsk Teater- og Orkesterforening vil i 2022 bekoste juryhonorarene. Kritikker skrevet av juryens medlemmer og av tillitsvalgte i Norsk kritikerlag kan ikke vurderes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER