Hilde Halvorsrød mottar Årets kritikk under debattsamtalen om The American Moth på Bergen bibliotek 27. mai. Foto: Thor Brødreskift

Scenesamtaler live fra Festspillene i Bergen

Scenesamtaler er tilbake med ny episode. Denne gangen er det tatt opp live under Festspillene i Bergen.

Scenekunst.no og Scenesamtaler har samarbeidet med Kritikerlaget og Festspillene i Bergen om en debattsamtale. Den kan du nå høre i vår podkastfeed der du ellers finner podkaster eller ved å klikke på lenken under.

Kritikerlagets seksjon for teater, musikk og dans og Festspillene i Bergen har lang tradisjon for å samarbeide om en debattsamtale under Festspillene. De siste årene har også prisen for Årets kritikk blitt delt ut under arrangementet. I år gikk Scenekunst.no og Scenesamtaler også inn i samarbeidet og har dermed vært delaktige i gjennomføringen.

Ofte er det en forestilling eller en konsert på Festspillenes program som er tema, og i år var det Alan Lucien Øyen/winterguests forestilling The American Moth som skulle diskuteres. Fordi Øyen jobber så til de grader tverrfaglig, var det også en forestilling det var passende å se fra ulike kritikerblikk, og arrangementet hadde også tittelen Alan Lucien Øyen sett med tre par øyne. I panelet satt danser og dansekritiker Magdalene Solli, teaterkritiker Charlotte Myrbråten og opera- og musikkritiker Hilde Halvorsrød. Samtalen ble ledet av Scenekunst.nos redaktør, Julie Rongved Amundsen. Her får vi høre ulike syn på forestillingen begrunnet ut fra deltakernes ulike fagfelt.

Etter samtalen ble prisen for Årets kritikk delt ut. I år gikk den til Hilde Halvorsrød. Halvorsrød er fagredaktør for opera og orkester i Scenekunst.no, og hun fikk prisen for sin tekst “Om å brøle for NRKs døve ører” som ble publisert på Scenekunst.no i desember 2020. Etter planen skulle ordstyrer Julie Rongved Amundsen intervjue vinneren etter debattsamtalen, og samtalen mellom de to kollegene kan høres i siste del av podkastepisoden.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER