Scenekunstbruket i to EU-prosjekter

Scenekunstbruket er partner i to europeiske nettverksprosjekter om scenekunst for ungdom som har fått støtte fra EU-programmet Kreativt Europa. Begge starter opp høsten 2016 og involverer til sammen ni land.

I prosjektet PUSH skal Scenekunstbruket samarbeide med fire andre aktører: Imaginate (Skottland) The Ark (Irland), Krokusfestivalen (Belgia) og Aaben Dans (Danmark). Gjennom kunsteriske laboratorier, festivalbesøk, nettverksmøter, offentlige arangementer, en tilrettelagt webside og en dokumentarfilm skal tanker, ideer og scenekunst for barn og unge utveksles og utvikles. PUSH er bygget rundt tre viktige temaer relatiert til å arbeide med et ungt publikum: identitet, migrasjon og det pressemeldingen kaller “sikkerhetssoner”.

Prosjekt nummer to heter TEEN, eller Teatre European Engagement Network. Her skal Scenekunstbruket sammen med festivalene Segnid’Infanzia i Italia og Teatercentrum i Danmark arbeide med hvordan de kan engasjere tenåringer i alle tre landene til å se og reflektere kritisk rundt scenekunst som er laget med dem i tankene. Ungdom som målgruppe er ofte vanskelige å nå og går lite på teater på egenhånd. Gjennom to år skal prosjektet følge en gruppe tenåringer i hvert av deltakerlandene som skal se og diskutere scenekunst sammen med kritikere og scenekunstnere. Ungdommene skal også få møtes på de ulike festivalene. I tillegg til de tre festivalpartnerne er en internasjonal kritikkorganisasjon i Paris involvert, samt et senter for teaterforskning på universitetet i Lisboa, som skal forske på materialet som blir samlet i prosjektet.

Begge prosjekter starter på festivalen Showbox i 2016.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER