Ellen Horn. Foto: Jo Michael

Riksteatret kommer gjerne til Kristiansand

INNLEGG: – Vi er selvsagt glade for at Kilden ønsker oss velkommen med gjestespill, men dette er et blindspor, og ikke i samsvar med Riksteatrets spillestruktur, skriver teatersjef Ellen Horn i dette svaret til Kilden-sjef Bentein Baardsons innlegg.

Kristiansand har vært et av Riksteatrets beste spillesteder med stor publikumsoppslutning i mer enn 60 år, også i hele perioden Agder Teater har vært i full drift. Etter at Kilden Teater- og Konserthus ble bygget, har det vist seg å være vanskelig å få plass til danse- og teaterforestillingene våre i det nye kulturhuset. Vi ønsker å presisere at Riksteatret svært gjerne vil spille i Kilden.

Vi synes det er beklagelig og et tankekors at vi må reise forbi Kristiansand når byen nå har fått det flotte bygget.

Riksteatret spiller på 70 steder i hele landet, fra Kirkenes i nord til Mandal i syd. Vår oppgave er å bringe teater og dans til by og bygd og "på andre tenelege måtar auke kjennskapen til god dramatisk kunst", som det heter i Lov om Riksteatret fra 1948. Vi spiller på små og store steder, også i byer med eget regionteater slik som Drammen, Molde, Førde, Hamar, Verdal, Mo i Rana og Tromsø. Vi ser at Riksteatrets forestillinger blir oppfattet som et supplement til regionteatrenes repertoar og et kjærkomment tilbud for publikum.

Kristiansand er en av de mest tett befolkede byene på Sørlandet med et stort og teaternysgjerrig publikum. Som nevnt, vil vi svært gjerne møte dette publikummet. Vi er selvsagt glade for at Kilden ønsker oss velkommen med gjestespill, men dette er et blindspor, og ikke i samsvar med Riksteatrets spillestruktur. Det er ikke slik at enkeltstående kulturhus og teaterinstitusjoner kan «kjøpe» frittstående gjestespill. Vi tilbyr våre faste spillesteder et regelmessige besøk med et repertoar bestående av et avtalt antall forestillinger i året.

Vi spiller fast i Mandal, Grimstad og Arendal og ønsker gjerne at også Kristiansand kommer tilbake som et fast spillested. Det er imidlertid opp til ledelsen ved Kilden selv å avgjøre hvorvidt de ønsker Riksteatrets forestillinger som et supplement til eget tilbud.

Ellen Horn

teatersjef, Riksteatret

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER