Terra 0 motel. foto: Zero visibility corp.

Reisestøtte fra UD

Den første tildelingen i 2014 av reisestøtte fra Utenriksdepartementet til scenekunstkompanier er klar, melder Danse- og Teatersentrum.

I denne første tildelingsrunden er 342 300 kroner tildelt 21 kompanier som har søkt på grunnlag av invitasjoner de har fått til å gjøre gjestespill over hele verden.

Festivalen ved Teatro a Corte i Italia har i 2014 nordisk profil og har invitert to norske kompanier, Zero visibility corp. og Jo Strømgren kompani. Mer om festivalen på http://teatroacorte.it/en/

– En fantastisk ramme for promotering av scenekunst fra Norge, sier daglig leder i Danse- og teatersentrum Tove Bratten i en pressemelding.

Ordningen for kulturutveksling med land i sør har også hatt første tildelingsrunde.

Her fikk koreografene Marianne Skjeldal, Helle Siljeholm, Ingri M Fiksdal og Sara Christophersen støtte til prosjektet MOVING SOCIETY  i Addis Ababa, Etiopia. Det er et samarbeidsprosjekt mellom de norske koreografene og de etiopiske kunstnerne Michael Tsegaye (fotograf), Berhanu Asagrihe (billedkunstner), Agegnehu Adane (billedkunstner og forfatter) og Freweyni Giday (dokumentarfilmskaper).

Hele tildelingen i første runde er publisert her: https://www.stikk.no/reisestotte/index.php?action=1&o=7

Hele tildelingen for kulturutveksling med land i sør finnes her: https://www.stikk.no/reisestotte/index.php?action=1&o=8

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER