Anne-Cecile Sibue-Birkeland og Sven Åge Birkeland. Arkivfoto

Programmerende tospann

Den nye teatersjefen på Black Box Teater er gift med teatersjefen på den tilsvarende programmerende scenen i Bergen, BIT Teatergarasjen. Vi spurte styreleder på Black Box Teater, Øyvind Jørgensen, hvordan dette har spilt inn i styrets vurdering av Sibué-Birkeland til stillingen som teatersjef på BBT.

Anne-Cécilie Sibué-Birkeland driver i dag en avdeling av produksjonsselskapet sitt fra Bergen. Den har navnet Cassiopée Office. Hun er også gift med teatersjefen på en av de andre programmerende scenene i Norge, Sven Åge Birkeland på BIT Teatergarasjen.

Hvordan har dette spilt inn i styrets vurdering av Sibué-Birkeland til lederstillingen på BBT, styreleder Øyvind Jørgensen?

– Da vi mottok søknaden til Sibué-Birkeland, tenkte vi først at hun ikke var aktuell til stillingen, nettopp av den grunnen du nevner, sier Jørgensen. – Men så leste vi søknaden, og den var veldig sterk. Vi vurderte at det ville være feil å ikke innkalle en så åpenbar kandidat til intervju. Da vi møtte henne, fortsatte hun å overbevise og levere tydelige planer og visjoner som skilte seg ut. Etter to intervjurunder var hun fortsatt et klart førstevalg i konkurranse med flere sterke kandidater. Styret landet til slutt på at vi må ansette den kandidaten vi mener er best for teatret. Sibué-Birkeland kan ikke ha yrkesforbud på grunn av hvem hun er gift med.

Hadde det vært naturlig å nevne koblingen til BIT Teatergarasjen i pressemeldingen?

– Vi har bevisst valgt å ikke ta det med i pressemeldingen, nettopp for å understreke at vi har ansatt Sibué-Birkeland på bakgrunn av hva hun har levert i søknadsprosessen. Styret ble overbevist, og kanskje nettopp overbevist om at Sibué-Birkeland vil levere et program på Black Box Teater med en selvstendig profil, sier Jørgensen.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER