Jo Strømgren. Foto: Knut Bry

Pris til Jo Strømgren

Danser, koreograf og regissør Jo Strømgren ble mandag tildelt kulturprisen "Grenseløs kommunikasjon" 2015.

Prisen på 500 000 kroner ble delt ut i Oslo konserthus mandag 21. september.

Kulturprisen deles årlig ut av Telenor til utøvende kunstnere eller organisasjoner som har gjort en ekstraordinær innsats på kulturfeltet i Skandinavia og i tillegg har markert seg internasjonalt.

Med sitt Jo Strømgren Kompani har vinneren produsert forestillinger i et femtitalls land. JSK produserer rundt 200 forestillinger i året.

Juryen tildeler prisen til Strømgren for hans evne til å kombinere skapende virksomhet på tvers kunstformer på et meget høyt internasjonalt nivå.

– Strømgrens dramaturgiske grep påvirker og engasjerer på tvers av aldersgrupper og kulturelle skillelinjer, uttaler juryleder Ingrid Kindem i følge en pressemelding.

Skuespiller og regissør Liv Ullmann, koreograf Kjersti Alveberg, Verdensteatret, skuespiller Anne Marit Jacobsen og filmregissør Hisham Zaman er blant tidligere vinnere av prisen.

– Det føles utrolig godt å bli verdsatt for det jeg har gjort de siste 20 årene, nemlig reist rundt i verden med en naiv tro på at folk er egentlig ikke så forskjellige. Folk ler eller gråter av samme grunn, enten det er i Sandnes, Seoul eller Santiago. Prisen gir inspirasjon til å fortsette reisen, litt mindre naiv nå enn før, sier årets vinner i følge pressemeldingen.

RELATERTE ARTIKLER +
KOMMENTAR
  • Knud Bjørne-Larsen :

    Minnes også hans gode kommentar i intervju på Scenekunst 29.9.15:
    “- Men jeg har ingen generelle føringer for hva som er gangbar dramatikk. Folk må få gjøre som de vil. Alt er interessant, synes jeg. Jo særere jo bedre.

    Det eneste jeg kicker ut på er at dersom man er i en bransje som er subsidiert av fellesskapet så gir det et ansvar. Da må man også la fellesskapet ta del i det man gjør.

    Jeg tillater meg å stille spørsmål ved verdien av ting som ingen ser.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER