Pål Svendsberget. Foto: Kilden Teater og Konserthus

Pål Svendsberget blir direktør i Kristiansand Symfoniorkester

Pål Svendsberget tar over for Geir Rebbestad som direktør for Kristiansand Symfoniorkester (KSO), fra 1. desember 2022. Det melder Kilden i en pressemelding.

Svendsberget er 47 år gammel og utdannet fiolinist ved Barratt Due musikkinstitutt. Han har vært ansatt i KSO siden 1998, og har lang fartstid bak seg som engasjert musiker, tillitsvalgt i fagforeningen Creo og som ansattrepresentant i styret i Kilden teater og konserthus. Den 1. desember 2022 tiltrer han som direktør i orkesteret.

Kilden valgte å utlyse engasjementet som KSO-direktør internt. Engasjementet har i utgangspunktet en varighet på 18 måneder. direktør Harald Furre utdyper:

– Vi er på vei inn i en fase der det vil være en stor styrke å ha en person ved roret som kjenner livet internt på huset og i orkesteret. Derfor ønsket vi å i første omgang utlyse denne stillingen internt. I tiden som kommer skal det gjennomføres viktige endringsprosesser i KSO og Kilden. Det skal blant annet etableres en god arbeidsdeling for kunstnerisk ledelse av KSO. Dette er en av oppgavene som Pål skal løse.

Det er en offensiv, men ydmyk påtroppende direktør som forteller om hans mål for engasjementet.

– Orkesteret skal fortsette den gode kunstneriske utviklingen, og for meg er det veldig viktig at både Kilden og orkesteret skal bety noe for folk i regionen vår. Dette vil bli to viktige fokusområder for meg i tiden fremover, sier Pål Svendsberget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER