Mona H. Hellesnes

– På fritt grunnlag

– Vi ønsker å utnevne nytt styre på fritt grunnlag, og har varslet styremedlemmene om dette, sier fylkesvaraordfører Mona H. Hellesnes. Hvorvidt styreleder i Carte Blanche hadde juridisk grunn til å trekke seg, endrer ikke saken for fylket.

Fylkesvaraordfører i Hordaland, Mona H. Hellesnes, bekrefter at det nå er fylkeskommunens ansvar å utnevne nytt styre i Carte Blanche.

Styreleder Bakke begrunnet sitt ønske om å fratre med at styrets flertall hadde gjort et vedtak som var i strid med aksjeloven. Jusprofessor ved Universitetet i Bergen Jan Fredrik Bernt sa derimot til Scenekunst.no onsdag at vedtaket ikke strider mot aksjelovens bestemmelser.

– Endrer det eiernes tillit til det sittende styreflertallet?

– Fylkeskommunen har heller ikke gått inn i selve saken det var uenighet om i styret, sier Hellesnes. – Når styreleder trekker seg, må eierne forholde seg til det, og det må avholdes ekstraordinær generalforsamling. Med bakgrunn i forvaltningsreformen har Kulturdepartementet gitt oss fullmakt til å utnevne Statens representanter til styret. Da ønsker vi å gjøre det på fritt grunnlag og har varslet styremedlemmene om dette.

– Vil den ekstraordinære generalforsamlingen fortsatt være 18. oktober, selv om Arbeidstilsynet har varslet tilsyn 12. oktober som også skal vurdere styrets arbeid?

– Jeg kjenner ikke til endringer i dato for ekstraordinær generalforsamling, sier Hellesnes.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER