Oslo Rådhus. Foto: Andreas Haldorsen

Oslo-budsjettet 2023: Kulturtilskuddene økes med 35 millioner

I dag la byrådet i Oslo frem forslag til kommunebudsjett for 2023. I forslaget økes kulturbudsjettet med 367 millioner kroner. Det melder Oslo kommune i en pressemelding.

Oslo skal være en by med et attraktivt kulturtilbud, og tilgangen til kunst og kultur skal være mindre avhengig av lommeboka. Kommunen er en viktig støttespiller for kulturlivet, og byrådet jobber for at det skal være lettere å skape kunst i Oslo i en krevende tid.

Kulturtilskuddene er foreslått styrket med 35 millioner kroner i budsjettforslaget for 2023. Det er kommet 201 søknader om driftstilskudd til kunst- og kulturinstitusjoner, 18 av disse er nye søkere. Totalt søknadsbeløp er 412,5 millioner kroner, mot 394,3 millioner i 2022.

  • Byrådet fortsetter styrkingen av barneteater og scenekunst for unge, og foreslår å øke tilskuddene til Den mangfaldige scenen, Det andre teatret, Kloden, Tekstlab, Oslo Nye med flere.
  • Nye søkere det foreslås tilskudd til er Skeivt kunst og kultursenter, Agenda X og Oslo Street Art.
  • Andre som får foreslått en økning er AKKS, Abloom, KIGO, Fellesverkstedet, Balansekunst og Black History Month.
  • Støtten til ulike poster under Ungorg foreslås økt med tilsammen 1,2 millioner kroner.
  • Støtten til Hudøy vil øke med 1,5 millioner kroner.
  • Mediestøtten foreslås økt med 500 000 til 3,5 millioner kroner.

– Jeg vil fortsette å støtte scenekunst, gatekunst og mangfold, og jeg er glad for at vi får til å styrke gode tilbud i byen vår. Det er viktig å ta vare på arbeidsplassene i kultursektoren, og at kulturtilbudet når ut til flere, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal (SV).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER