Pianist Nikita Khnykin med Leif Ove Andsnes. Foto: Thor Brødreskift

Nytt utviklingsprogram for unge kunstmusikktalenter

Barratt Due musikkinstitutt, Festspillene i Bergen og Oslo-Filharmonien står bak et nytt, flerårig program som skal koble unge talenter innen klassisk musikk med ledende utøvere på sitt felt. Programmet ble lansert i Bergen i dag. 

Talentprogrammet har fått navnet Crescendo. Pianist Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmoniens nylige sesongprofil, fiolinisten Janine Jansen, er blant mentorene i 2016. Blant de unge utøverne som skal ta del i programmet er bratsjist Eivind Holtsmark Ringstad, fiolinist Guro Kleven Hagen og cellist Kian Soltani. –  Jeg har i ettertid tenkt på at jeg savnet et sånt støtteapparat da jeg selv var i startgropen til en internasjonal karriere, uttaler Andsnes i en pressemelding.

Crescendo-programmet har hele 25 millioner private kroner i startkapital. Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien samarbeider om programmet. Målet er å forberede unge musikere til å møte det internasjonale solistmarkedet, gjennom blant annet samspill, coaching og konserter.

Crescendo skal også gi et tilbud innenfor kammermusikk og orkestermusikk. Rundt 80 unge musikere i symfoniorkesteret Ung Filharmoni skal hver få en mentor i Oslo-Filharmonien. 

Private bidragsytere til talentutviklingsprosjektet er Bettina Ford Jebsen, Hans Peter Jebsen, Trond Mohn og Sparebankstiftelsen DNB. Bergens Forskningsstiftelse har koordinert prosjektet.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER