Nytt styre for Den Norske Opera og Ballett

I generalforsamlingen 15. juni ble det valgt nytt styre for Den Norske Opera & Ballett.

Pablo Barrera Lopez og Arne Fagerholt er valgt som nye styremedlemmer i Den Norske Opera & Ballett AS. Styreleder Anne Carine Tanum og styremedlemmene Sarah Willand, Gro Bergrabb og Rolf Thorsen er gjenvalgt.

– Sammensetningen sikrer et styre med kompetanse både innen innovasjon, økonomi og administrasjon i tillegg til kunst- og kulturfaglig kompetanse. Samlet sett besitter styret bred og relevant kompetanse for å håndtere de viktige strategiske utfordringene for Operaen framover. Å få publikum tilbake i salene, å nå et bredere og mer mangfoldig publikum, og samtidig sikre en bærekraftig drift er det viktigste nå, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

– Jeg vil samtidig takke avtroppende nestleder Jan Petersen og styremedlem Håkon Berge for godt arbeid og en grundig og god innsats, avslutter kultur- og likestillingsministeren.

Styret består av de seks aksjonærvalgte medlemmer og i tillegg to medlemmer valgt av de ansatte. Styret er valgt for to år.

Presentasjon av de nye styremedlemmene
Pablo Barrera Lopez (36) er konserndirektør for logistikk og innkjøp i Yara International ASA. Barrera Lopez var tidligere leder av strategiteamet til Yara i Chile, og ble senere selskapets landssjef i Chile. Før karrieren i Yara arbeidet han fem år i Boston Consulting Group. Pablo Barrera Lopez ble i 2018 kåret til årets ledertalent av E24. Han ble i 2019 tatt som medlem i forumet Young Global Leaders. Han har en mastergrad i finans fra Norges Handelshøyskole.

Arne Fagerholt (57) er kultursjef i Orkland kommune. Han er utdannet danser og koreograf. Han var teatersjef for dansekompaniet Carte Blanche 2001–2008, og har vært lektor i klassisk ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo 2009-2010. Fagerholt satt som leder av faglig utvalg for dans og rådsmedlem i Norsk kulturråd 2012–2017, og har også hatt flere andre styreverv i scenekunstfeltet.

De statlige styrerepresentantene utgjør etter dette:

Styreleder Anne Carine Tanum, Oslo
Nestleder Sarah Willand, Viken
Styremedlem Gro Bergrabb, Nordland
Styremedlem Rolf Thorsen, Oslo
Styremedlem Pablo Barrera Lopez, Oslo (NY)
Styremedlem Arne Fagerholt, Trøndelag (NY)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER