Norge i verden. Illustrasjon.

Nytt nettverk for eksport

Norsk filminstitutt, NORLA, Music Norway, Office of Contemporary Arts (OCA), Danse- og teatersentrum og Norwegian Crafts går sammen om å danne et tverrfaglig nettverk for eksport av kunstuttrykk.

Formålet med nettverket, som har fått navnet Forum for Norwegian Arts Export, er å fremme norsk kunst- og kultureksport.

Aktørene arbeider i dag på ulike måter med å tilrettelegge for internasjonalisering av norsk kunst og profilering av norsk kunst i utlandet.  Flere av dem forvalter kunstfaglige-,nærings- og eksportrettede tilskuddsordninger.

– Våre aktiviteter og tiltak er basert på den kreative bransjens behov, og vårt mandat er å bidra til å fremme norsk kunstlivs potensiale internasjonalt, sier direktør i Norwegian Crafts Trude Gomnæs Ugelstad i en pressemelding. Den varsler at nettverket i 2016 vil "invitere bransje, andre kulturforvaltere og politikere til diskusjon og fest," samt legge til rette for faglig utveksling og gjennomføre en årlig fagdag som skal samle kunst-Norge til samtaler om internasjonal dialog, eksport og kulturnæring.

Det nye Forum for Norwegian Arts Export består av:

Norwegian Crafts, direktør Trude Gomnæs Ugelstad
Stiftelsen Danse- og teatersentrum/Performing Arts Hub Norway, direktør Tove Bratten
NORLA, direktør Margit Walsø
Office of Contemporary Arts, direktør Katya García-Antón
Norsk Filminstitutt, direktør for lanseringsavdelingen Stine Helgeland
Music Norway, direktør Kathrine Synnes Finnskog

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER