KorVest

Nytt navn og ny arena

KorVest skifter navn til Edvard Grieg kor og får Troldhaugen som fast konsertarena.

En av de tydeligste prioriteringene i det blå kulturbudsjettet er en satsing på profesjonelle kor. KorVest og Det Norske Solistkor er foreslått flyttet fra ensemblestøtten under Norsk kulturfond til statsbudsjettets post 78 der blant annet de programmerende teatrene er. Det foreslås et tilskudd på 3 mill. kroner til Kor Vest og 6,5 mill. kroner til Det Norske Solistkor.

KorVest svarer på løftet ved å inngå et samarbeid med Troldhaugen, museet i Edvard Griegs hjem. Samtidig skifter koret navn til Edvard Grieg kor.

Navneskiftet ble lansert på en felles pressekonferanse mellom koret og museet på Troldhaugen i går. De to har inngått en samarbeidsavtale som innebærer at Troldhaugen blir korets nye faste konsertarena.

– Dette er en stor dag for oss. Med denen relanseringen løftes koret innholdsmessig, økonomisk og organisatorisk, sier daglig leder for Edvard Grieg Kor, Simon Kirkbride i en pressemelding.

– Samarbeidsavtalen med koret åpner også nye muligheter for Edvard Grieg Museum Troldhaugen, sier museumsdirektør Sigurd Sandmo i samme melding.

Edvard Grieg Kors første konsert i sin nye faste arena blir under Festspillene i 2014. Tidlig på nyåret skal koret også spille inn sin debutplate i Troldsalen.

KorVest ble etablert i 2002 som Vestlandets første profesjonelle kor. Koret har i dag åtte profesjonelle sangere i 60 prosents stillinger. Kunstnerisk leder er Nicolas Fink.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER