Kristiansand Teater. Foto: fra norskform.no

Nytt initiativ for fri scenekunst på Sørlandet

I desember ble foreningen Scenekunst Sør stiftet i Kristiansand. Formålet er å utvikle og styrke det frie, profesjonelle scenekunstfeltet i Agder-fylkene.

Rett før jul, den 18.desember, ble foreningen Scenekunst Sør (SkS) stiftet i Kristiansand. Formålet til Scenekunst Sør er å utvikle og styrke det frie, profesjonelle scenekunstfeltet i Agder-fylkene.

I følge en pressemelding er Irene Vesterhus Theisen valgt til leder for foreningens første styre. Theisen er dansekunstner, for tiden engasjert i dansekompaniet Carte Blanche i Bergen i et vikariat. Hun er også medansvarlig for dansefestivalen Ravnedans, som finner sted i Kristiansand hver sommer.

Øvrige medlemmer i styret er

    Even Lynne – skuespiller, tidligere dekan på KhiO, nylig ansatt ved UiA som instituttleder (KRS/OSLO)
    Anette Therese Pettersen – scenekunstskribent og kritiker (OSLO/KRS)
    Jørn-Bjørn Fuller-Gee – skuespiller, ansatt ved Kilden (KRS)
    Trond Arntzen – manusforfatter og dramatiker (KRS)
    Camilla Lilleengen – utdannet ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad, ansatt på malersalen i Kilden (KRS)
    Elisabet Hagli Aars – skuespiller, tilknytning til Aust-Agder (OSLO/KRS)

Foreningen har i følge meldingen fått positive signaler fra Kristiansand kommune rundt satsningen på scenekunstfeltet, og ser gode muligheter for videre etablering. Foreningen vil den første perioden jobbe med kartlegging av ressurser og finansiering av foreningens virksomhet, samt å imøtekomme behov for prøvelokaler og visningssteder.

Videre vil foreningen tilrettelegge for seminarer, workshops, søknadsveiledning og andre kompetansehevende tiltak. SkS vil kartlegge scenekunstkompetanse i regionen og se på mulighetene for etableringen av en residensordning.

 

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER