Norsk Dramatikkfestival 2015 Foto: NDF

Nye tekster til Dramatikkfestivalen 2017 er klare

Dramatikkfestivalen har plukket ut nye tekster som skal presenteres for publikum på neste års festival.

Dramatikkfestivalen har valgt ut tekstene til festivalen i 2017. Årets utlysning innbragte 83 nye scenetekster. For at alle forfattere skal vurderes på lik linje og helt nye stemmer skal kunne nå frem, har hver festival en ny jurysammensetning som leser de innsendte tekstbidragene anonymisert.

Juryen for Dramatikkfestivalen 2017 har bestått av

Cecilia Ölveczky, dramaturg
Jonas Corell Petersen, dramatiker og regissør
Kristian Lykkeslet Strømskag, dramaturg og dramatiker
Victoria H. Meirik, regissør og kunstnerisk leder for Norsk Dramatikkfestival
Marit Grimstad Eggen, dramaturg og daglig leder for Norsk Dramatikkfestival
De utvalgte tekstene er følgende:

Orgeltåke av Tom Ingar Eliassen
Eliassen har gått på Aschehougs forfatterskole, og var representert i Cappelen Damms Signaler-antologi i 2012 og debuterte som forfatter i 2013 med novellesamlingen Ni favner og dypere.

Arven av Yasin Gyltepe
Gyltepe eier og driver Vansbro Kulturhus i Sverige som blant annet fungerer som base for hans turnerende frigruppe Ondskapens Teater. Utover dette arbeider han blant annet som som lysdesigner, DJ, og seremonileder for borgerlige begravelser.

Skilpadder hele veien ned av Kim Atle Hansen
Hansen er utdannet dramatiker ved KHiO, og skuespiller ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad. Hans tekster har blitt spilt på bl.a. Det Norske Teatret, Black Box Teater og Dramatikkens hus. Hans ungdomsstykke Buy Nothing Day har blitt oversatt til seks språk og spilt i bl.a Rio de Janeiro, Moskva og Seoul. Han fikk Dramatikerforbundets jubileumsstipend for stykket Sensurert, som hadde premiere på Det Norske Teatret i 2014 og ble med dette stykket han nominert til Ibsenprisen 2015.

Bilde av frukt som rotnar av Mari Hesjedal
Hesjedal er scenograf og jobber med film, video, performance, lydkunst i inn- og utland. Med ”No place like home” (The Black Box: CSM, London) stod hun for manus, regi og scenografi. Hun har nylig studert ved Forfatterstudiet i Bø, Telemark. Hun deltok i Dramatikkfestivalen 2015 med teksten Culparegelen.

En lykkelig slutt og Fokus på kjernevirksomheten av Hans Petter Laberg
Laberg har siden 1996 gitt ut ti bøker for barn og ungdom bl.a. Øynene på veien, hendene på rattet i 2013 (Cappelen Damm). Han jobber som bibliotekar, slår trommer i Versting og hans tekst Ikke gjør det, var med i Dramatikkfestivalen i 2013.

Internert av Kathrine Nedrejord
Nedrejord er utdannet litteraturviter med master i teaterstudier fra universitetet i Sorbonne. Hun debuterte med diktantologien Faen ta tyngdekrafta i 2008 og har også utgitt romanene Transitt, Trengsel og Hvem er jeg når du blir borte. Hun deltok også under Dramatikkfestivalen 2015 med teksten Brent jord, som ble nominert til Ibsen-prisen 2016.

Det er ikke lov å si faen av Lena Niemi
Niemi er forfatter, kreatør og tekstforfatter. Hun er utdannet innen kommunikasjon og multimediadesign og har gått på Aschehougs forfatterskole. Debuterte med novellesamlingen Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket på Aschehoug i 2009.

Takeaway av Hanne Ramsdal
Ramsdal er student ved Master scenetekst ved KhiO og tidligere utdannet litteraturviter. Hun jobber med tekst innenfor film, teater og kunst. Hun debuterte med romanen Jeg lukket døren bak ham da han gikk i 2006, og driver teaterkompaniet Treverket. Hun deltok under Dramatikkfestivalen I 2015 med teksten Åtte minutter.

Om tosomhet av Mikkel Vetaas
Vetaas har studert litteraturvitenskap ved UiB, samt teaterstudier i Lima, Peru. Han fullfører nå en videreutdanning i tverrfaglig veiledning. Han har hatt en spalte i Agderposten, gjort poetiske stunts og satt opp cafe-teater i Bergen.

Reven og Ulven av Nelly Winterhalder
Winterhalder er dramatiker, skuespiller og oversetter. I tillegg til master i scenetekst fra Teaterhøgskolen i Oslo har hun mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillutdanning fra München. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med Alt i boks på Dramatikkfestivalen i 2009. Siden har hennes scenetekster blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER