dance dictionary3

Nye stemmer i dansekritikken

Har du skriveerfaring og interesse for dans, eller har danset selv og liker å skrive? Scenekunst.no og Danseinformasjonen lyser ut inntil fem skrivestipend til kritikk av dansekunst. Søk innen 15. september.

For å styrke samtale og debatt i dansefeltet, lyser Scenekunst.no og Danseinformasjonen ut inntil fem skrivestipend til kritikk av dansekunst. Med dette ønsker vi å oppmuntre nye kritikerstemmer.

Hvert stipend er på 7500 kr og skal omsettes i tre kritikker av profesjonell dansekunst i Norge sesongen 2013/2014. Det er et mål for prosjektet at kritikkene skal kunne publiseres på Scenekunst.no og danseinfo.no

 

Slik søker du:

Velg en danseforestilling som går på en norsk scene fram til søknadsfristen 15. september 2013. Det er mulig å velge forestillinger som kombinerer dans og andre uttrykk.

Skriv en kritikk av forestillingen og send teksten til oss sammen med en kort CV.  Skriv også en kort begrunnelse for hvorfor du valgte akkurat denne forestillingen.

Kritikken må være på minst 2500 tegn inkludert mellomrom og sendes til hild@scenekunst.no innen 15. september 2013. Merk eposten "Dansekritikk".

 

Danseinformasjonen og Scenekunst.no velger ut inntil fem skribenter blant søkerne som får skrive tre betalte kritikker hver i løpet av sesongen.

Spilleplaner finnes i Danseinformasjonens kalender eller i kalenderen på Scenekunst.no.

Skribentene velger i samråd med redaktør for Scenekunst.no Hild Borchgrevink og faglig rådgiver i Danseinformasjonen Ine Therese Berg hvilke tre forestillinger de skal skrive om. Som en del av prosjektet vil de få tilbakemelding og råd i skriveprosessen.

Tekstene vil bli redigert på vanlig måte før de blir publisert, og redaktørene for nettsidene tar den endelige beslutningen om hvilke kritikker som skal publiseres.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER