Nye deltakere i Crescendo

Under Festspillene i Bergen lanserte Crescendo nye deltakere i programmene for unge solister og kammergrupper. 

 I solistprogrammet får fiolinist Guro Kleven Hagen, bratsjist Eivind Holtsmark Ringstad og cellist Kian Soltani selskap av fiolinist Sonoko Miriam Welde. Hun vil fremover inkluderes i programmet med særlig aktivitet fra og med 2018. 

I programmet for kammergrupper er Opus13 Strykekvartett utvalgt til å delta i 2017. Strykekvartetten er også deltakere ved mentorprogrammet i år sammen med Trio DaNiBi.

Crescendo er et mentorprogram som vil forberede unge utøvere av klassisk musikk på å møte det internasjonale arbeidsmarkedet gjennom å sette dem i kontakt med profilerte mentorer. Ambisjon er å bygge bro mellom dagens utøvende, profesjonelle musikkliv og morgendagens norske musikere. 

Mentorer i 2016 er blant andre pianist Leif Ove Andsnes, fiolinist Janine Jansen og cellist Konstantin Heidrich fra Fauré-kvartetten.

Crescendo omfatter også symfoniorkesteret Ung Filharmoni, hvor 80 unge orkestermusikere får en mentor i Oslo-Filharmonien.

Prosjektet er et samarbeid mellom Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien og er blant annet støttet av Trond Mohn, Bettina Ford Jebsen & Hans Peter Jebsen, Sparebankstiftelsen DNB, Dextra Musica og Talent Norge.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER