KHIO taket

Nye ansikter i faglig ledelse på KhiO

Flere avdelinger ved KhiO har i høst fått eller vil få ny faglig ledelse. Balletthøgskolen samme sted har denne høsten fått tre nye ansatte.

Avdelingene for opera, kunst og håndverk og design har denne høsten alle fått nye dekaner, mens stillingen som dekan for Teaterhøgskolen er utlyst.

Mira Bartov er ny dekan for Operahøgskolen. Hun kommer fra stilling som professor i musikdramatisk gestaltning ved Högskolan för scen och musik i Gøteborg og arbeid som frilans regissør. Ellen Aslaksen er ny dekan ved Kunst og Håndverk. Hun kommer fra jobb som forskningsleder i Norsk Kulturråd med ansvar for FoU-seksjonen. Karianne Bjellås Gilje tiltrer som ny dekan ved avdeling design ved årsskiftet. Bjellås Gilje kommer fra stillingen som programsjef på DogA.

På Balletthøgskolen er Snelle Ingrid Hall ansatt i en nyopprettet stilling som emneansvarlig for kunst- og danseteori på BA i samtidsdans og jazz. Torunn Helene Robstad er blitt programansvarlig for det nye masterstudiet i dans, mens Jahn Magnus Johansen har tatt over etter Toini Kristensen i rollen programansvarlig for BA i klassisk ballett. Johansen har erfaring fra Nasjonalballetten som danser, ballettmester og iscenesetter og har fram til nå undervist på BA i klassisk ballett på KhiO. Robstad og Hall har begge lang erfaring som dansekunstnere fra det frie scenekunstfeltet nasjonalt og internasjonalt. Begge har også for tiden verv i Norsk kulturråd, Hall som leder for faglig utvalg for scenekunst, mens Robstad er medlem i faglig utvalg for dans. Robstad er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og Alvin Ailey American Dance Center. Hall er utdannet danser fra Statens balletthøgskole. Hun har også master i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER