Hooman Sharifi. Foto: Valérie Lanciaux – prodbabel.blogspot.no

Ny teatersjef for Carte Blanche

– Min ambisjon er å bringe viktige samfunnsspørsmål til publikum i dansens form, sier Hooman Sharifi i følge en pressemelding som kom i helgen.

Styret i Carte Blanche har ansatt Hooman Sharifi som ny teatersjef med tiltredelse 1. august 2014.

Sharifi er født i Teheran og kom til Norge som 14-åring. Han er utdannet koreograf fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Med sitt eget dansekompani Impure Company har han laget nærmere 30 danseforestillinger, blant dem Shadows remain silent for Carte Blanche som har premiere på Den Norske Opera og Ballett neste uke. Forestillingen skal senere på turné til Larvik, Bergen, Trondheim, Sandnes og Kristiansand.

Sharifi arbeider i skjæringspunktet mellom teater, dans og visuell kunst. Eksempelvis ble Impure Companys produksjon Once upon a time country valgt ut som en del fjorårets Høstutstilling på Kunstnernes Hus i Oslo.

Once upon a time country. Foto: Impure Company

– Min ambisjon er å bruke Carte Blanches fantastiske potensiale til å bringe viktige samfunnsspørsmål til publikum i dansens form. Jeg er også veldig glad for støtten fra mine kolleger i Impure Company og muligheten til å kunne søke på denne jobben, uttaler Sharifi.  

Carte Blanche fikk inn 37 søknader til stillingen som teatersjef, hvorav sju fra Norge. Stillingen er et åremål på fire år som starter 1. august 2014, når nåværende teatersjef Bruno Heynderickx går av.

RELATERTE ARTIKLER +

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 
SISTE SAKER